Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam bugün Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen törenle Yılport Samsunspor ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

''SAMSUNSPOR'UN GÜCÜNÜ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ''

İmzanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, 'Son birkaç karşılaşmayı canlı izledim. Ben Samsunspor hangi ligde olursa olsun, takımı takip eden bir insanım. Oğlum benim çok fanatik bir Samsunspor taraftarıdır. Dolayısıyla hem bizim takibimiz, hem de onun takibi ile Samsunspor hakkında birçok bilgiye sahibiz. İyi bir oyuncu grubuna sahibiz ama iyi bir takım değiliz. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde oyuncularla biran evvel iletişime geçip, kendimizi ifade ederek onların da potansiyellerini tam anlamıyla performansa dönüştürecek çalışmalar içerisinde olacağız. En son Hekimoğlu Trabzon karşılaşmasında şunu gördük ki, bu çocuklar iyi motive oldukları zaman, istediklerinde ve doğru işler yaptıkları zaman ortaya çok güzel işler çıkarabiliyorlar. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken ilk iş bugün itibarıyla oyunculara sahip oldukları potansiyeli tekrar hatırlatmak ve onu takımın menfaati doğrultusunda o gücü harekete geçirmek olacak. Şu gün itibariyle transferden söz etmemiz doğru değil. Önümüzde daha kupa maçlarıyla beraber 6 tane daha maçımız var. Onlar bittikten sonra inşallah bu sene itibariyle bizi TFF 1'inci lige taşıyacak kadro yapılanmasını da gerçekleştirecek. Ama şu gün itibariyle yapmamız gereken en önemli iş, çocuklara güvenmek, onların potansiyellerini biran evvel takımın performansını daha üst seviyeye çıkaracak şekilde harekete geçirmek olacak' dedi.

''KENDİ İŞİMİZE ODAKLANMALIYIZ''

Başka takımlara bakmadan kendi işlerine odaklanacaklarının altını çizen Ertuğrul Sağlam, 'Bizim kendi işimize odaklanmamız gerekir. Diğer takımların ne yaptığı tabi ki önemli ama yapmamız gereken en önemli iş, kendi işimize ve başarımıza odaklanmamız. Çünkü futbol çok enteresandır. Bir bakıyorsunuz bir takım bir hafta içerisinde 2 tane mağlubiyet alıp, 6 puan kaybedebiliyor. O yüzden çok fazla başkalarını düşünmeden kendi işimize ve başarımıza odaklanalım. Bu doğrultuda da herkes yapabileceği katkıyı inşallah koyacaktır' diye konuştu.