Samsun Yelken Kulübü, Türkiye'de çok az kulüpte bulunan deniz similatörünü bünyesine kattı. Bu sayede sporcular artık denize açılmadan da, denizdeymiş gibi eğitim alabilecek. Antrenör Ertan Kaya, "Bu sistemin spora yeni başlayanların gelişiminde önemli rol oynayacağını düşünüyorum" dedi

Samsun Yelken Kulübü yönetimi, rüzgarın çok şiddetli veya hiç olmadığı zamanlarda da sporcuların eğitim görebilmeleri için kulübe deniz similasyon aleti kazandırdı. Kulübün kapalı alanına kurulan bu similatöre fanlarla rüzgar verilerek sporcuların eğitim yapması sağlanıyor.

Antrenör Ertan Kaya, "Tabiki denize çıkmadan, denizci olunmaz. Samsun Yelken Kulübü olarak çalışmalarımızı zor bir denizde sürdürüyoruz. Rüzgarımız ya çok yüksek, ya çok az. Biz de uluslararası arenada da kullanılan similasyon aletini kulübümüze kazandırdık. Bu sistemi Türkiye'de kulübüne ilk katanlardan olmak önemli bir durum. Similatörün bize ne gibi katkılar sağlayacağını ise ilerleyen günlerde anlayacağız. Ben bu sistemin özellikle bu spora yeni başlayanların gelişiminde önemli rol oynayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ÖNCE KARADA SONRA DENİZDE...
Sporcular ilk olarak karadaki similasyon aletinde Antrenör Ertan Kaya'dan eğitim alırken, ardından ise denize açılarak bunu pekiştiriyor.