Samsun Haber: Samsun'un kaplıca ilçesi Havza'da Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından yapılacak olan Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel, devre mülk ve tatil köyü kompleksi Havza Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Saral, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YILDA 60 BİN KİŞİ GELECEK

Projenin tanıtımını gerçekleştiren Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, yapılacak kompleksle Havza'daki kaplıca işletmeciliği anlayışının değişeceğini ifade ederek, ''Dünyada termal sağlık pastası büyüdüğü halde Türkiye bu pastadan gerekli payı alamıyor. Ülkemizde termalle ilgili sadece yaşlılar gider diye yanlış bir algı var. Termale gitmek için yaşlı olmaya gerek yok. Sağlıklı kalmak için de termal kullanılır. Havzamız termalde tarihi bir ilçemiz ama termal kullanımdan bilimsel termal kullanıma geçmiş bir ilçe değil. Şirket olarak 10 yılda 5 yatırım yapma hedefimizin son halkası Havza. Burayı tercih etmemizde Sayın Belediye Başkanımızın sıcak ve samimi yaklaşımları önemli bir etken oldu. Yapmış olduğumuz talep analizleri sonucunda projemizi şekillendirdik. Havza yatırımı devam eden Termal Fizik Tedavi Merkezi olan bir ilçemiz. Geleneksel termali medikal termal ile birleştirme için Havza'da bir ihtiyacımız yok. Yapılan bu yatırım ile bölgede yaklaşık bin kişiye aş ve iş imkanı sağlanacak. Ayrıca her yıl 60 bin kişinin de Havza'ya gelmesini sağlayacak. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Havza'da yatırım yapmaktan çok mutluyum. Bu yatırımın maliyeti yaklaşık 100 milyon lira ve bu yıl içerisinde temel atacağız. İlçemizde yeteri kadar termal su var. Mevcut su bizim gibi en az 4 işletmeye daha yeter. İlçemize, bölgemize hayırlı olsun" dedi.

YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILIYOR

10 yıldır kapsamlı bir tesis için çabaladıklarını kaydeden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, ''100 milyon değerindeki bu yatırım için de 2 yıldır yoğun mesai harcıyoruz. Bu yıl içinde inşaata başlayıp Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 100. yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Havza çok göç veren bir ilçe, bu tip yatırımlarla artık göç vermenin önüne geçmiş olacağız. 30 yıldır Havza'nın termal suyu hor kullanıldı. Son 3 yıldır da termal suyu ücretli olarak veriyoruz. Havza'da termal su yok diyenler oluyor, Havza'da yeteri kadar su var. Hatta bunun gibi 10 tesis için de yeteri kadar su var. Bilinçli kullanarak termal sudaki israfın önüne geçeceğiz. Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu'nun İmaret Mahallesi'nde yapacağı yaklaşık bin 800 yatak kapasiteli termal otel, devre mülk ve tatil köyü kompleksi ile ilçemiz termal turizmde önemli bir mesafe alacak. Havza artık hamam işletmeciliğinden profesyonel termal sağlık işletmeciliğine geçiş yapacak. Yapılan bu yatırım ile aynı zamanda ilçemizde istihdam alanları oluşacak. Yapılacak bu yatırım ilçemiz için öncü olacak ve daha başka yatırımcıların ilçemize gelmesinin yolunu açacak. İlçemize en önemli vaatlerimizden biri ilçemizi termal sağlık turizm merkezi haline getirecek yatırımların yapılmasını sağmaktı. İnşallah bu vaadimizi yerine getirmiş olcağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başkan Doğan'a vatandaşlar tesisle ilgili sorularını yöneltti.

Zerrin SOMUNCU