Ses Okulları'nın 4. Konferansı bu yıl da ulusal olarak 12 – 13 - 14 Mayıs 2017 tarihlerinde Ses Okulları Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Tüm planlama Ses Okulları Mun Kulübü öğrenci ve öğretmenleri tarafından organize edilen, ilimiz ve diğer illerden 260 öğrencinin katılımıyla düzenlenen bu etkinlik sıfır hatayla gerçekleştirildi.

  • Dijital Gizlilik Hakkı,
  • Hafif Silahların Yasadışı Ticareti ile Mücadele,
  • Kendi Hükümeti Olmayan 17 Ülkenin Geleceği,
  • Truva Savaşı,
  • Dünya Savaşı olmak üzere beş komite tarafından üç gün süreyle İngilizce olarak tartışmalar yapıldı, çözüm önerileri rapor edildi.

İlk gün katılımcılar, Mun Konferansıyla ilgili süreç ve Birleşmiş Milletlerin işleyişiyle ilgili bilgilendirildi. Açılış Seremonisinde konuk konuşmacı Samsun Valisi İbrahim Şahin'in İngilizce olarak yaptığı sunumundan sonra Komiteler çalışmalarına başladı.

İlk günün sonunda Fevzi'ni Yeri'nde verilen Gala Yemeği ile birlikte DJ eşliğinde yapılan eğlencelerde öğrenciler yorgunluklarını atarken çoğu, Konferans sayesinde ilk kez tanışan öğrencilerin aralarındaki sosyal kaynaşma görülmeye değerdi. Ertesi gün Komiteler çalışmalarına devam etti, günün akşamında katılımcılara Venn Clup'ta hazırlanan Neon Parti'de Dj eşliğinde muhteşem bir eğlence düzenlendi.

  1. gün tüm komiteler Genel Kurul düzenleyerek çözüm raporlarını okudu ve raporlar üzerinde fikir alış-verişinde bulunuldu. Günün sonunda Kapanış Seremonisi düzenlendi. Genel sekreter Sinem Ceren Kontaş'ın yönetiminde Kulüp yöneticileri; Melih Diksu, Ece Su Canlı, Sena Aslı Bozkurt, Hande Özdemir teşekkür konuşmalarını yaparak; delegesi olduğu ülkeyi başarılı şekilde temsil eden, kendi komitelerinde aktif şekilde görev alan, en iyi delege, en iyi olmaya aday delege ve mansiyon almaya layık görülen delegeleri açıklayıp Sertifikalarını takdim ettiler.

Organizasyon hakkında konuşan Ses Okulları Genel Müdürü Yaşar Batur, 'Genç bir okul olmamıza rağmen böylesine büyük projeye katılacak cesareti gösteren ve hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan, gerçekten büyük titizlikle başarılı bir şekilde sonuçlandıran lise İngilizce zümresini oluşturan öğretmenlerimiz , Satınalma'da görevli Pelin Şahin, tüm çalışanlarımız ve Mun Kulübü öğrencilerimizi kutluyor ve onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımcı delegeler ve yöneticilerinin organizasyonla ilgili muhteşem yorumları beni gerçekten gururlandırdı. Ses Okulları olarak farklılıklarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. SMUN 2018'de de görüşmek üzere…' dedi.

ORGANİZASYONUN AMACI: Ses Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı ile katılımcıların ;

  • Kişisel ve sosyal alanda özgürlüklerinin gelişip desteklenebilmesi,
  • Uluslararası düzeyde bilgiye sahip olma ve edinilen bilgileri kullanabilmesi,
  • Ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak liderlik etme, toplum içerisinden iletişim becerisi edinebilmesi,
  • Karar alma ve uygulama kapasitelerinin bireysel düzeyde artırılarak toplumda fark yaratabilmesi,
  • Konferans sürecinde İngilizce kullanımı zorunluluğu nedeniyle dil hakimiyetlerinin artırılması hedeflenmektedir.