Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerle bundan sonra her ilin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüteceğiz.

"YPG'Yİ TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞMASI"

Bazı partiler PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sadece ve sadece YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim kanıtlarımız belgelerimiz ortada. Zaten bunlar hırsız misali isim değiştirip duruyorlar, TCK'sı, PKK'sı, PYD'si, TAK'ı şusu busu hepsi aynı terör yapılanmasındadır. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bu örgütü destekleyen ülkeleri ikiyüzlü tavrı terk etmesi lazım.

HDP TERÖRİST TAZİYESİNE GİTTİ

HDP Ankara'daki terör saldırısına karşı bildiriyi mecliste imzalamadı. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için imza atamadılar. Kınama bir tarafa bir HDP'li milletvekili Ankara saldırganı olduğunu iddia ettiği teröristin taziyesine gidiyor. Bunlar ne kaderimizde beraberler ne kederimizde.

"Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. "