İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'ta bir polisin şehit olduğu ve bir polisin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin tutuklu bulunan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında hazırlanan iddianame üzerinde incelemesini tamamladı.

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken, tensip kararında Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, ilk duruşmanın 21 Nisan'da görülmesini kararlaştırdı.

KAZANIN ARDINDAN TUTUKLANMIŞTI
Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş'ta lüks marka aracıyla, karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda polis memuru Emre Tetik ise ağır yaralanmış,vücudunda kırıklar meydana gelmişti. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

22 YIL 6 AY HAPSİ İSTENİYOR
Rüzgar Çetin'in ifadesine de yer verilen iddianamede, Çetin'in yemekte 2 kadeh alkollü meyve kokteyli içtiğini, bilincinin yerinde olduğunu ve kendini yönlendirebildiğini söylediği kaydedilmişti.

Rüzgar Çetin'in 50-60 kilometre hızla seyir ettiğini, önündeki aracı sollamak istediğini ve orta şeride geçtiğini, yerlerin kuru olmadığını aracın kaydığını ve kontrolden çıktığını söylediği ifade edilmişti.

İddianamede Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilirken, 'Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediliyor.