Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) işbirliği ile Sürekli Pediatri Eğitimleri kapsamında aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik eğitim toplantısı bir otelde yapıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 'Uluslararası Çocuk Merkezi Unicef ve Fransız Hükümeti tarından 1949 yılında Paris'te International Children's Center ismi ile kurulmuş olup, 1999 yılına kadar çocuk hekimleri ve sağlık çalışanlarına çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında kurslar düzenleyerek yayınlar hazırlamıştır. 1999 yılında Fransa'da kapanan merkez aynı yıl Ankara Bilkent'te açılmıştır. Merkezin misyonu, aile ve toplum içinde her yaştaki çocukların, gençlerin, kadınların bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal sağlığının gelişmesine yönelik hak temelli çalışmalar yapmaktır. Çalışma alanları savunuculuk, araştırma, eğitim yapmak, politika üretmek, kapasite geliştirmek ve aynı konuda çalışan kurumlar arasında ağ geliştirmektir' dedi.

Uluslararası Çocuk Merkezi'nin 2010 yılında Dünya Sağlık Örgütü işbirliği merkezi statüsünü kazandığını belirten Kasapoğlu, 'Merkez dünyada çeşitli ülkelerde eğitimler düzenlemektedir. Ülkemizde 2016 yılında 3 ilde yapılacak olan bu eğitime ev sahipliği yapmamız ilimiz adına önemli ve onur vericidir' diye konuştu.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Uluslararası Çocuk Merkezinin bugün yaptıkları eğitimde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr.Raşit Vural Yağcı, 'Anne Sütü ve Bebek Beslenmesi', Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Betül Ulukol, 'Çocuk İhmal ve İstismarı', Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Ateş Kara, 'Hasta Çocuğa Yaklaşım', Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Yrd. Doç.Dr. Sevtap Günay ise 'Aşılar ve Karşılaşılan Sorunlar' konularında katılımcılara bilgiler verdiler.
Eğitime Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr. Dursun Mehmet Mehel, Samsun'daki aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, toplum sağlığı merkezi çalışanları, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve çalışanları katıldı.