İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hastanebaşı Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Başkan Demirtaş, mahallelerdeki sorun ve sıkıntıların yerinde çözümü için yerinde halkla buluşma programları başlattıklarını söyledi. Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç ve birim müdürleri ile birlikte programa katılan Başkan Demirtaş'ı Hastanebaşı Mahalle Muhtarı Hasan Köknel ve vatandaşlar karşıladı. Demirtaş, burada mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Söz alan vatandaşların ulaşım, eğitim, yol, kentsel dönüşüm sorunları gibi taleplerini alan Başkan Demirtaş, sorunlar ve çözümleri noktasında fikir alışverişinde bulunarak sorunları da tek tek not aldı.

20 YILDIR BEKLEYEN SORUN
Daha sonra taleplerle ilgili açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,' Benimde çocukluk yıllarımın geçtiği bu mahallede 20 yıldır yapılmayı bekleyen Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında anlaşılan Saitbey, Ulugazi ve Kökçüoğlu (Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy) Mahallelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hak sahipleriyle görüşmeler başladı. Mahallemizin TOKİ ile ilgili sorunlarını rapor halinde sunduk. TOKİ bununla ilgili bir çalışmayı mahallemizde yürütmektedir. Halkımızın hakları için gerekli müdahaleyi yapacağız. İnşallah yakın bir süreçte bununla ilgili bir takım düzenlemeler ile yaşam kalitesi yüksek yaşanabilir bir ilçede halkımıza hizmet edeceğiz' dedi.

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
İlkadım'ı üretken belediyecilik anlayışı ile yöneterek ilçemizin hak ettiği hizmeti alabilmesi adına ekip arkadaşlarımız ile mesai saati gözetmek çalışacağına vurgu yaparak mahalle sakinlerine seslenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,' Ulaşım, yol ve altyapı gibi talepler konusunda da her zaman sahada varız. Karşılaşılan sorunlara imkanlarımız ölçüsünde hepsine belki yetişebilmemiz mümkün olmuyor ama sizlerle bu diyaloğumuzu artırıp daha sık görüşeceğiz. Borçlu yüklü devir aldığımız bir belediye' yi sıkı mali disiplin uygulayarak inşallah mayıs ayında hizmet üreten bir belediye haline dönüştüreceğiz. Hep beraber sorunların üstesinden geleceğiz inşallah. İlçemizi halkımızla, sizlerle birlikte yöneteceğiz. Bugün burada iletmiş olduğunuz notlarımızı da aldık bunları da imkanlarımız dahilinde çözmeye çalışacağız' şeklinde konuştu.