Samsun Haber: Samsun'un Çarşamba ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Çarşamba Memur Derneği Başkanı K.Ç. ile tutuksuz bulunan S.B., C.B., E.T., N.T. ve N.T. "silahlı terör örgütüne üye olmak, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hakim karşısına çıktı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın ilk duruşmasında 6 kişi kendilerini savunarak suçlamaları kabul etmedi. 10 aydır tutuklu bulunduğu ve telefonunda örgütün gizli haberleşme ağı olan 'ByLock' olduğu iddia edilen eski Dernek Başkanı K.Ç., "Çarşamba Memurlar Derneğini 2015 yılında açtık. Maddiyat yetersizliğinden dolayı 16 ay sonra kapattık. Benim çeşitli sendikalara üyeliğim var. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Tutuksuz sanık emekli N.T. ise hakimin "Bank Aysa'da 7 bin 500 lira paran varken bir başka bankadan faizle 10 bin lira çekip neden Bank Asya'ya yatırdın?" sorusu üzerine, "Sosyal medyada bazı kişilerin arabalarını ve evlerini satıp bu bankaya para yatırdıklarını görünce ben de kredi çekip bu bankaya yatırdım" ifadelerini kullandı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, mahkeme heyeti tutuklu sanık K.Ç.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Ağustos'a erteledi.