Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaşayan lise öğrencise Fatma Güler, 3 yıldır yumuşak doku tümörü hastalığıyla mücadele ediyor. Genç kızın ameliyatı için sosyal medyada başlatılan kampanya üzerine harekete geçen Samsun Valisi Osman Kaymak, hastane masraflarının isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından karşılanacağının öğrenildiğini, Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da 2017 yılı başı itibariyle maddi destek verilmeye başlanıldığını ve desteğin halen devam ettiğini açıkladı.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kızımız Fatma GÜLER, 2016 yılında bacağındaki ağrılar, ayakta fazla kalınca yorulmalar vb. şikayetleri sebebi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine başvurduğunda yapılan tetkikler ve patoloji sonucunda 08.12.2016 tarihinde hastaya "Tenosinovyal Dev Hücreli Tümör" (yumuşat doku tümörü)" teşhisi konulmuş olup tedaviye başlanmıştır. 08.12.2017 tarihinde ise hastaya Fakültede ameliyat yapılarak tümörün temizlendiği söylenmiş ardından tedavi süreci devam etmiştir. 13.09.2017 tarihinde hasta Ankara Başkent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğinde muayene olmuş ve doktorların Samsun'daki doktorlarla aynı yönde konuştukları, hastaya Samsun'da tedavinize devam edebilirsiniz denilmiştir. Bunun üzerine tedaviye Samsun'da devam edilmiştir. Tümörün tekrarlaması üzerine Samsun Ondokuzmayıs Tıp Fakültesinde yeniden ameliyat yapılmış, sonrasında kemoterapi verilmiştir. Samsun Ondokuzmayıs Tıp Fakültesinde tedavisi devam ederken artık fakültede hasta için yapılabilecek bir tedavinin olmadığının söylenmesi üzerine hasta, İstanbul Şişli Etfal hastanesine sevk edilmiş, orada da ameliyat önerilmiş fakat ameliyat maliyetleri ve gidiş geliş durumlarından dolayı aynı ameliyatı yapabilecek Samsun'da özel bir hastaneye yönlendirilmiştir.
HAYIRSEVER KARŞILAYACAK
Özel Hastanede Profesörün ameliyatını yapabileceği ve 30.000 TL tutacağı söylemesi üzerine kişi yardım için Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmiştir. İlgilinin başvurusunun değerlendirilmesi için dosya Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz'a ve heyete sunulmak üzere hazırlanmış, bu arada sosyal medyada ilgili kişinin tanıdıkları ve mahalle muhtarının yardım mesajı yayınlaması ve çağrıları üzerine, ismini vermek istemeyen bir hayırsever vatandaş tarafından tüm hastane masraflarının karşılanacağı öğrenilmiştir.

AİLEYE DESTEK OLUNUYOR
Vezirköprü Kaymakamlığımızca kızımızın babası ile yapılan görüşmede, şu an için herhangi bir ihtiyaçlarının olmadığı bildirilmiş, yardım talep etmeleri durumunda Vezirköprü Kaymakamlığımız ve Vakfımızdan yardımcı olunacağının bilgisi verilmiştir. Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ailemize ihtiyacı durumlarında 30.01.2017 tarihinden itibaren yardım yapılmıştır. Ayrıca aileye aylık 900 TL sosyal ekonomik destek ödeneği bağlanmıştır. Kızımız Fatma GÜLER'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlığına kavuşması dileriz. Konuyla ilgilenen başta Vezirköprü Kaymakamımız Sayın Kudret KURNAZ olmak üzere hayırsever vatandaşımıza, ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorumuza ve hastaneye, basın yayın organlarımıza, duyarlılıklarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."