Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, bordo-mavili kulübün eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, Faruk Özak, Salih Erdem, Atay Aktuğ ve Özkan Sümer'in yanı sıra eski yöneticiler de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Muhammer Demeli ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de toplantıda yer aldı.
'HAKEM FACİASI YAŞANMIŞTIR'
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yaptığı kısa açıklamanın ardından deklarasyon metnini okudu. Ortak yayımlanan deklarasyon metninde şu ifadelere yer verildi:
'21.02.2016 günü İstanbul TT Arena'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında bir hakem faciası yaşanmıştır. Ülkenin spor camiası dışında, uluslar arası spor ve ana haber programlarına konu olan bu maçın hakemi herkesin büyük tepkisini çekmiştir. Verilen, verilmeyen penaltılar, adalet anlayışı ile bağdaşmayan kart uygulamaları, maçın oynanma süresi izleyenleri dehşete düşürmüştür. Karşı takım taraftarları bile bu haksızlığa tepki koyabilmiştir. Buna rağmen bu büyük haksızlığın mimarları, taşeronları ve işbirlikçileri, medeni bir gönül alma duygusu olan 'özür'ü bile Trabzonspor'dan ve futbol camiasından esirgemiştir. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu yaptığı basın toplantısında Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlığı kabul etmekle birlikte kendisine Trabzonspor'un mağduriyetini gidermek yönündeki soruları duymazdan gelmiş, aksine futbolcularımızın ceza almaları yönündeki ifadelerle gündemi değiştirmeye çalışmıştır.'