CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara bombacısının taziye çadırına giden HDP'lilere, "Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir gibi, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünde hiçbir engelin kalmaması gerektiğini belirterek, 'Türkiye Batı uygarlığına ulaşma yolunda, çağdaş uygarlığı yakalama yolunda kararlı adımlarla yoluna devam etmeli. En büyük arzumuz, hedefimiz bu' diye konuştu.

'ARTVİN HALKININ YANINDAYIZ'

Kılıçdaroğlu, 'Artvin'de yaklaşık 10-15 gündür doğaya sahip çıkma eylemi devam ediyor. Düşünün dünyanın en güzel doğasında yaşıyorsunuz. Yeşilin bütün renkleri orada. Sonbaharda bütün güzellikleri yaşıyorsunuz. İnsanlar o doğanın bir parçası olarak son derece mutlular. Bugün bir gazetede var. Yaşlı bir Artvinli toprağı eline almış, 'Bu toprak sadece bizim değil. Buradaki kuşların böceklerin de hakkı var' diyor. Evet korunması lazım. Bütün Karadeniz'de olduğu gibi Artvin'de de yayla şenlikleri yapılıyor. Meşhur bir sloganları var; 'Altında ölüm ama üstünde hayat var' diyorlar. Altında ölüm var Artvin'in ama üstünde hayat var. Şimdi hayata izin vermek istemiyorlar, ölüme mahkum etmek istiyorlar insanları' ifadelerini kullandı.