Samsunspor'da alt yapı antrenörleri, alt yapı oyuncuları da dahil olmak üzere yabancı dil seferberliği başladı. Yabancı dil seferberliğine Samsunspor'un diyetsiyeni de katılıyor. Pratik İngilizce eğitiminin ardından, Alt yapı antrenörleri ve alt yapı oyuncuları futbol ingilizcesi öğrenirken, diyetisyen de sağlık inigilizcesi eğitimi alıyor. Dersleri AmericanLIFE Dil Okulu'ndan Geoff Kelsall ve Mohammed Seman, AmericanLIFE Dil Okulu kurucu ortağı Sedat Uygun veriyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA ALT YAPI

Samsunspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Ali Bilgici İngilizce eğitimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Avrupa'nın en çok yıldız futbolcu yetiştiren kulübü Belçika Genk ile yaptığımız protokol ile dünya standartlarında bir alt yapı olma yolunda ilerliyoruz. İlk olarak bize çeşitli eğitimler vermek üzere şehrimize gelen Genk heyeti ile iletişim problemlerini aşmak üzere pratik İngilizce eğitimlerimize başladık. Şimdi ise teknik futbol terimleri üzerine İngilizce eğitimlerimiz devam ediyor. Tüm hocalarımız gönüllü olarak haftada en az bir gün eğitimlere katılıyor. Çok faydalı olacak bu eğitimi sonuna kadarsürdüreceğiz." dedi.

SAMSUNSPOR'A KATKI

AmericanLIFE Dil Okulu Kurucu Ortağı Sedat Uygun da, " Özellikle altyapıya yatırım yapmak çok değerli ve önemli. Ben Çarşamba'lıyım ortağım Perit Berzeg Kavaklı. Samsun'un çocukları olarak şehrimize ve onun en büyük markası Samsunspor' a ufakta olsa bir katkıda bulunmak istedik kulüp yöneticilerimiz de gelişime açık kişiler ve kabul ettiler. Genk klübü altyapısı örneğinde olduğu gibi futbol evrensel düşündükçe gelişme olur. Özellikle alt yapıda oynayan gençlerimize destek olmak bizi gururlandırıyor. Eğitimin ucunu açık bırakıyoruz. AmericanLIFE, Samsunspor yabancı dil sponsoru olmaya her zaman devam edecek." diye konuştu.