AK Parti'de İlkadım ve Atakum ilçe başkanlıklarına yeni başkan atanması adeta yılan hikayesine döndü.
Alaçam ve kavak ile birlikte bu iki ilçenin başkanı da görevlerinden alındı ancak İlkadım ve Atakum için birçok isim gündeme geldi. Hatta il koordinatörü Adnan Gülnar iki kez Samsun'a geldi temayül yaptı.
Temayüle katılan isimlerin büyük bir çoğunluğu yetersiz bulundu.
Ancak Adnan Gülnar il binasında 3 sürpriz isimle iki ilçe için özel görüşme yaptı. Gülnar Atakum için önceki dönem il başkan yardımcılığı yapmış Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Oğuzhan Serinkaya'ya öneri yaptığı ve Serinkaya'nın da işlerini yoğunluğu nedeniyle görevi kabul etmediği iddia ediliyor.
Diğer iki sürpriz isim se önceki dönemin il başkan yardımcısı partinin ikinci adamı Erkan Malkoç… Bu isme de İlkadım ilçe başkanlığı teklif edildi. Erkan Malkoç da bu görevi kabul etmeyince İlkadım için bir görüşme de Hasan Tahsin Şengül ile yapıldı. Bu üç isimde sıcak bakmayınca il yönetiminin sunduğu izimler de yeterli bulunmayınca bir türlü beklenen atamalar yapılamadı.
Bu atamaların gecikmesi iki iddiayı da beraberinde gündeme taşıdı. Birinci iddiaya göre, il başkanı Ersan Aksu da görevden alınacak bu nedenle ilçe başkanlıklarının atanması geciktiriliyor.
İkinci iddia ise il büyüklüğündeki bu iki ilçenin başkanının atanması en doğru isimler bulununcaya kadar arayışları sürecek.