Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve Hatice Tarkan Doğan tarafından sunulan programda Cemal Safi'nin biyografisi okundu. Safi'nin 40'ı Orhan Gencebay tarafından olmak üzere 150 şiirinin bestelendiği belirtildi.

Rahatsızlığına rağmen programa katılan Cemal Safi, salona girişinde çiçeklerle karşılanarak ayakta alkışlandı. Grup Mavi Düş Müzik Grubu'nun eşliğinde şairin şiirleri tanıtıldı. Şair Rasim Genç ve Aliye Tatlıdil tarafından okunan şiirler ve söylenen türkülerle izleyenler coşarken tekerlekli sandalyede okuduğu 'Bulunur' şiiri ile Cemil Şahinoğlu herkesi duygulandırdı. Cemal Safi'nin eşi Nadide Safi nasıl tanıştıklarını ve şaire yazdığı hicivli şiirleri okuyarak programa renk kattı.

Cemal Safi rüzgarı esti

İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, öğretmenler ve çok sayıda şiir severin katıldığı programın ikinci bölümünde sahneye çıkan Cemal Safi izleyenleri mest etti. Cemal Safi söyleşi şeklinde geçen programda Vezirköprü'deki anılarını ve şiirlerin hikayesini anlattı. İzleyicilerden gelen istekler üzerine şiirler okuyan Cemal Safi yaptığı esprilerle izleyenleri güldürdü. Kitap imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için izdiham yaşanırken 'Kıyamete Kırk Kala' kitabına yoğun ilgi gösterildi. İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, kaymakamlık adına tüm kitapları alarak programa katılan izleyicilere bedava dağıtılmasını sağladı.
Cemal Safi rahatsızlığı nedeni ile şiirlerini oturarak okurken 'Senin Üstüne' adlı naadı ve 'İmparator' şiirini ayakta okudu. Program sonunda Şair Cemal Safi'ye Vezirköprü semaveri hediye edildi. Hatice Tarkan Doğanay programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederken İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cemal Safi'nin Vezirköprü'de olmasından duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.