AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün karıştığı elim trafik kazasının 31. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Karaaslan mesajında, "20 Ocak 1989 günü Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan'ın hayatını kaybettiği, bazı sporcularımızın yaralandığı elim trafik kazasının yıldönümünde hepimizi derinden üzen acıyı yeniden yaşıyoruz. Üzerinden geçen 31 yıla rağmen hüznünü yüreğimizde hissettiğimiz, yalnızca Samsunspor için değil Türk futbolu açısından da büyük üzüntünün yaşandığı olayda hayatını kaybeden Samsunsporun büyük değerlerini rahmetle, elim kazada yaralanmış olanları da saygıyla anıyorum'' dedi.

SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ

Karaaslan, ''Bizler için Samsunspor; galibiyetiyle sevindiğimiz, mağlubiyetiyle üzüldüğümüz, acısını ve sevincini yüreğimizde hissettiğimiz aidiyetin, zorlukların içinden çıkan azmin ve inancın sembolüdür, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği ortak tutkumuzdur. Ülkemiz için olduğu kadar şehrimiz için de özel bir anlam taşıyan, Milli Mücadelemiz'in 100. Yılı'nı idrak ettiğimiz 2019'da Samsunspor'umuz gösterdiği başarılı performansı ve lider olarak devam eden mücadelesi sayesinde takımımızın 25 Nisan'da bir üst lige ve en kısa sürede, hak ettiği Süper Lige çıkacağına inancımız tamdır'' ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPOR'UN ANISI YAŞATILACAK

Çiğdem Karaaslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği, eski Ondokuz Mayıs Stadyumu alanına yapılan Samsun Millet Bahçesi içerisinde Samsunspor'umuzun anısını yaşatacağımız, bu hatıraları gelecek nesillere devredeceğimiz bir anıt yapacağız. Vefanın sembolü olacak bu anıtı Samsun Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile şehrimize kazandıracağız. Bu vesileyle 2020'nin ülkemiz ve şehrimiz için her alanda olduğu gibi Samsunspor'umuz için de başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor; elim kazanın yıldönümünde, ebediyete irtihal edenlere bir kez daha Yüce Mevla'mdan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı diliyorum."