Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Borsan Grup'un yeni yatırımı olan alüminyum entegre kablo fabrikasını ziyaretinde, rekor sayılabilecek süre içinde 110 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum entegre kablo fabrikasını üstün teknolojik altyapısıyla Samsun'a kazandıran Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'i kutladı. Genç, Samsun'un 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için şehrin böyle büyük yatırımlara ihtiyacı olduğunu ancak sanayicilere şehrin yeterince sahip çıkamadığını söyledi.

Başkan Genç'e yeni fabrikayı gezdiren ve yatırımla ilgili bilgiler veren Adnan Ölmez, "Türkiye'nin kapasite bakımından ikinci büyük alüminyum kablo entegre fabrikası ile Samsun'da hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Fabrikamız kapasite itibarıyla Türkiye'de ikinci olmasına rağmen teknolojik olarak en ileri alt yapıya sahiptir. 40 bin 500 metrekare üzerine inşa ettiğimiz fabrikamızda, ilk etapta 220 kişiyi istihdam edeceğiz. Aydınlatma ürünleri de faaliyete geçtiği zaman toplam 400 kişiyi istihdam edeceğiz. Senenin birinci çeyreğinden sonra gerek kablo dışı ürünlerde; gerekse grup prizde ve aydınlatmada, elektrik malzemeleri diye tabir ettiğimiz ürünlerin yüzlerini tamamen yenileyeceğiz. Daha rekabetçi, daha estetik, daha yüzü güzel ürünleri de 2016'ın ikinci yarısından sonra piyasaya sunmaya başlayacağız" dedi.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, 2015 yılının başında İtalya Milano'da satın aldıkları 75 yıllık İtalyan markası fabrikada üretime devam ettiklerini ve burada üretilen zayıf akımlı çok özel kablolarla birlikte, Türkiye'de ürettikleri bakır ve alüminyum kabloları da Avrupa'nın en özel pazarlarına ulaştırmış olacaklarını kaydetti.

4 kıtada 65 ülkeye ihracat

Borsan'ın 4 kıtada 65 ülkede ihracat yaptığını kaydeden Ölmez, "Borsan artık kaliteyi konuşmuyor. Çünkü kaliteyle ilgili standartları çok önce bitirmiş. Borsan artık teknolojiyi de konuşmuyor. Çünkü Borsan, dünyada teknolojik anlamda gelinebilecek en son noktada üretim yapan, yine en gelişmiş laboratuvarlarda bunların testlerini yapan ve Türkiye'de ilk defa Fransa kalite belgesini alan bir firma. İhracat yaptığı 65 ülkenin 11 tanesinde pazar lideri durumunda. Borsan bugün Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 336 gibi önemli bir sırada. Yine bin büyük ihracatçı içerisinde 266'ıncı sırada. ilk yüzde 25'lik büyük ihracatçılar içerisinde yer alıyor" diye konuştu.

Gurur verici

Borsan'ın yeni yatırım olan alüminyum entegre fabrikasını
ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'da dünya çapında markalar üreten firmanın bulunmasından gurur duyduğunu belirterek, "Çok kısa sürede 110 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin ikinci büyük kablo fabrikasını da Samsun'a kazandıran Adnan Ölmez'e teşekkür ediyorum. Yatırımlarını hep Samsun'da yapan bir sanayici olarak, onlara destek olmak gerekirdi. Ancak, şehir olarak yatırımcı sanayicilerimeze gereken desteği verdiğimizi söylemek mümkün değil. Samsun'un 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için böyle yatırımlara ihtiyacı var. Bu şehrin hem istihdam hem de yatırım bakımından Adnan Ölmez gibi sanayicilere ihtiyacı var. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.