Ordu'nun yüksek kesimlerinde yer yer 50 santimetreye kadar ulaşan kar, sahil kesimlerinde henüz görülmedi. Özellikle okulların tatil olmasını bilen Ordulular, soluğu yüksek rakımlı yaylalarda alıyor. Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini barındıran ve yaz aylarında olduğu kadar kışın da ziyaretçi akınına uğrayan yaylalar, kış mevsiminde de insanların ilgisini çekiyor. Bazı vatandaşlar ise yaylalara çıkmak yerine, yüksek kesimli bölgelerdeki alanlarda kendilerine eğlence buluyor. Ulubey ilçesinde de yüksek rakımlı alanlara çıkan gencinden yaşlısına vatandaşlar, poşet, leğen ve kızaklarla kar üzerinde kayarak stres atıyor.

YABAN HAYVANLARI UNUTULMADI

Giresun'da mevsiminin etkisini gösterdiği ve yoğun kar yağışının yaşandığı bölgelerde Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından av ve yaban hayvanlarının doğal ortamlarında desteklenmesi, kış şartlarında yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yemleme çalışmaları yapıldı. Kentin yüksek rakımlı bölgeleri ile ormanlık alanlarında etkili olan kar yağışı sonrası soğuk havada yiyecek bulmakta zorlanan av ve yaban hayvanları için başlatılan yemleme çalışmaları Jandarma ekipleriyle işbirliği içeresinde sürdürülüyor. Kentin yüksek rakımlı ve kar kalınlığının yer yer 50-60 santimetreyi bulduğu bölgelerde arpa, buğday, mısır yemlerini yol kenarlarına ve açıklık alanlara bırakan ekiplerin kış mevsimi boyunca yemleme çalışmaları aralıksız sürdürecekleri bildirildi.

AYDER YAYLASI'NDA KAR FESTİVALİ

Rize'de hafta sonu Ayder Yaylası'nda yapılması planlanan 13. Ayder Kar Festivali için yaylada hazırlıklar başladı. Ayder Yaylası'nda geçtiğimiz haftadan bu yana yağan kar yağışı sonrası, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler kar keyfi yaşamaya devam ediyor. Yaylada kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreyi bulurken, Özel İdare ve Çamlıhemşin Belediyesi ekipleri hafta sonu yapılması planlanan Kar Festivali için yollarda kar küreme ve temizleme çalışmaları başlattı. Festivalin yapılması planlanan bölgede kayan kişilerin kaza yaşamaması için kardan setler hazırlanırken, emniyet güçleri yaylaya giden kar lastiği olmayan araçlara zincir takmalarını mecbur kılıyor.

BORABAY GÖLÜ BUZ TUTTU

Amasya'nın Taşova ilçesinde bulunan Boraboy Gölü'nün yüzeyi sıfırın altına düşen hava sıcaklığından dolayı donarak, buz tuttu. Sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle, 80 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahip Boraboy Gölü'nün yüzeyi dondu. Piknikçilerin ve turistlerin uğrak yeri olan Boraboy Gölü'nün yüzeyi, donmasına rağmen vatandaşların ilgisini çekiyor. Doğaseverlerin yanı sıra yöre halkı da donan göle ilgi gösteriyor.

KAR YAĞIŞINI İLK KEZ TECRÜBE ETTİLER

Afrikalı öğrenciler hayatlarında ilk kez kar yağışını Tokat'ta tecrübe etti. Yağan kar sonrasında sabah saatlerinde kendilerini kampüs dışına atan Afrikalı öğrenciler kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Afrikalı öğrenciler ilk kez gördüklerini söyledikleri kar ile kartopu oyun oynadıktan sonra duygularını kendilerini görüntüleyen basın mensupları ile paylaştı.

AKGÖL BUZ TUTTU

Sinop'un Ayancık ilçesi sınırlarında yer alan Akgöl Tabiat Parkı'nda bulunan Akgöl'ün yüzeyi, buzla kaplandı. Hem orman hem otsu hem de göl ekosistemini aynı anda barındırması dolayısıyla ziyaretçilerinin ilgisini çeken Akgöl Tabiat Parkı, kış mevsiminde kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Beyaz gelinliğini giymiş görüntüsüyle Akgöl, ziyaretçilerine doyumsuz anlar yaşatıyor. Zengin bitki örtüsünden oluşan doğal güzellikleriyle dikkati çeken tabiat parkı, Türkiye'nin 236. tabiat parkı olarak ilan edilmişti.