Urla Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen Urla Kadın Girişimi ve Üretim ve İşletme Kooperatifi Olağan Genel Kurulu'nun Divan Başkanı Hatice Yenişehirli, kadın girişimcilerin büyük bir özveri ile kooperatiflerini büyüttüklerini söyledi. Yönetim kurulu başkanı Düriye Kayserlioğlu ise 2016 yılında ortakların ülke genelinde birçok kentte etkinliklere katıldığını ve kooperatifi tanıttığını söyledi. Kayserlioğlu, büyüyen kooperatifin, 2017 yılının ilk üç ayının da karlılık oranlarını artırarak tamamlandığına işaret etti.

'Sizleri anlattım'
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kadın kooperatifinin çocuğu gibi olduğunu ve sağlıklı büyümesinin tüm ortakların özveri ve çalışmaları ile gerçekleştiğini söyledi. İstanbul'da geçen hafta katıldığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısında Urla'daki kadın girişimcileri ve kooperatif çalışmalarını ve çalışma modelini anlattığını söyledi. Uyar, 'Bu toplantının en önemli konusu sizler oldunuz. Bundan sonra sizleri İzmir dışından da arayan çok olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Buradaki en önemli unsur üreten kadın ve örgütlü bir yapı olması. Burası hiçbirimizin ama hepimizin. Yaptığımız her çalışmada ayrıca bizim yanımızda oluyorsunuz. Ortaklarımızı teker teker kutluyorum' diye konuştu.

Urla Kadın Girişimi Kooperatif ortakları mutfak atölyesi, tekstil atölyesinin yanı sıra İskele Mahallesinde çay evi işletiyor. Kadın girişimciler genel kurul toplantısında tarımsal alanda da çalışma kararı aldı.

Urlalı kadınlar Türkiye’ye model oldu