Ligde son olarak olaylı Trabzonspor maçında 3 puan almayı başaran Galatasaray'da gözler 267. Avrupa randevusuna çevrildi.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında TT Arena'da rakibi ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Lazio engelini aşarak ligdeki kötü gidişat ve mali sıkıntılarla morali bozuk olan taraftarlarına tur vizesi hediye etmek istiyor. Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ile başlayan ve Atletico Madrid, Benfica ve Astana'nın bulunduğu C Grubu'nu 3. tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme şansı yakalan sarı-kırmızılılar, Son 32 Turu'nda İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşmiş ve ilk maçta kısır bir görüntü sergileyerek sahadan 1-1 eşitlikle ayrılarak tur şansını ikinci maça taşımıştı. Roma'daki ikinci maç öncesi ligde Trabzonspor galibiyeti ile biraz olsun moral bulan Aslan, kadrosundaki sıkıntılara rağmen turu geçerek taraftarlarını mutlu etmek istiyor.

DEPLASMANDA 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Avrupa'da son deplasman galibiyetini Schalke 04'e karşı alan ve son 11 maçtır deplasmanda galibiyet yüzü göremeyen sarı-kırmızılılar, Lazio'a karşısında da bugüne kadar oynadığı 3 karşılaşmada galibiyet bulamadı. Galatasaray'a, Roma'dan tur vizesi ile dönmek için 1-1'in rövanşında galibiyet dışında, 2-2 veya daha gollü bir beraberlik yetecek. Roma'daki karşılaşmanın da normal süresinin 1-1 bitmesi durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa turu atlayan tarafı penaltı atışları belirleyecek.

TEK EKSİK SİNAN GÜMÜŞ
İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlayarak dün Roma'ya giden Galatsaray'da karşılaşma öncesi tek eksik sakatlığı süren Sinan Gümüş. Sarı-kırmızılıların Lazio maçı kamp kadrosu şu şekilde:
'Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Koray Günter, Olcan Adın, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Eray İşcan, Cenk Gönen.'

Galatasaray, Lazio karşılaşması öncesi son antrenmanını mücadelenin gerçekleşeceği Roma Olimpiyat Stadı'nda bugün TSİ 18.30'da gerçekleştirecek. Teknik Direktör Mustafa Denizli ve kaleci Fernando Muslera ise TSİ 18.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek olan basın toplantısına katılacak.

Rus hakem Vladislav Bezborodov'un yöneteceği zorlu mücadele yarın TSİ 20.00'de başlayacak.