Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 aylık istihbari çalışma sonucunda Samsun merkezli İstanbul ve Ankara'da 200 polisten oluşan 50 ekibin katılımıyla 22'si ev 5'i işyeri toplam 27 adrese, sabah 06.30 sıralarında eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Operasyonlarda çete lideri olduğu iddia edilen H.K. İstanbul'da gözaltına alındı. Yasa dışı suç örgütü kurmak, suç örgütünü yönetmek, üye olmak, örgüt kapsamında örgüte yardım etmek, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırmak, başkası adına tahsilat yapmak, örgütün korkucuve sindirici güçünü kullanmak, örgüt faaliyetleri kapsamında, nitelikli dolandırıcılık yapmak, korkutmak, sindirmek, örgüt gücünü kullanarak tehdit, hakaret etmek ve resmi belgede sahteçilik gibi suçlamalarla toplam 20 kişi gözaltına alındı.

UÇAKLA SAMSUN'A GETİRİLİYOR

Yapılan operasyon kapsamında 27 ayrı adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlardaki aramalarda, 3 tabanca, 2 pompalı tüfek, 83 mermi, 50 fişek, 2 kurusıkı tabanca bu tabancalara ait 22 mermi, yaklaşık 1 gram esrar, çok sayıda çek, senet, başkalarına ait sürücü belgeleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve çete lideri olduğu iddia edilen ve İstanbul'da gözaltına alınan H.K., uçak ile Samsun'a getiriliyor. Operasyonda, U.Y., F.K., H.K., A.K., U.K., T.A., A.M., F.T., G.K., A.A., İ.Ç., F.Ö., M.H., H.U., A.K., E.E.,T.Ö. ve L.B. gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bayram OK