Aliağa Belediyesi Sanatevi'nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında hazırlanan yıl sonu etkinlikleri 'Komşu Köyün Delisi' isimli komedi oyununun gösterimi ile başladı. Petkim Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda vatandaşlar, kahkaha dolu bir gece yaşadı. Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği oyunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, eşi Özlem Acar ile birlikte izledi.

Profesyonel tiyatroculara taş çıkardılar
Psikolog, yazar ve televizyon programcısı Üstün Dökmen'in kaleme aldığı oyunu ASEV Tiyatro Eğitmeni Demet Saka yönetti. İki perde halinde sahnelenen oyunda; Isı ışıl Şahin, Sema Yıldırım, Çağla Sarı, Canan Günler, Fatih Bilir, Faruk İşlek, Hasan Cengiz, Gülden Büken, İnan Bilgiç, İlkan Şengül, Erdinç Develi, Pelin Türker, Deniz Demir, Gamze Gökalp, Görkem Çetin, Erkan Develi rol aldı.Delisi olmayan Çavuldur Köyü'nde yaklaşan muhtar seçimlerinin esprili bir dille sergilendiği oyunda ASEV oyuncuları sahneledikleri performans ile profesyonel tiyatroculara adeta taş çıkardı.

Ayakta alkışlandılar
Oyunu beğeniyle izleyen sanatseverler, oyunun sonunda Aliağa Belediye Tiyatrosu oyuncularını dakikalarca ayakta alkışladı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar oyuncuları tek tek tebrik ederek, oyunun yönetmeni Demet Saka'ya çiçek takdim etti. Sahnede rol alan oyuncuların her birinin Aliağa'nın bir değeri olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 'Bizlere keyifli dakikalar yaşatan, uzun emekler sonunda bu güzel oyunu bizlere sergileyen başta Demet Saka'ya ve oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum' dedi.
Oyun sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ASEV Tiyatro Eğitmeni Demet Saka ise, 'Aslında herkes kendi içinde bir deli barındırıyor. Yazarımız da buna değinmiş. Biz başkalarına deli tabiri yakıştırırken kendi içimizdeki o renklerden, duygulardan aslında habersiziz. Herkesin bir deli tarafı var. Ama önemli olan bunu dışarıya çıkartabilmek. Toplum ne der diye düşünmemek. Bunu komik bir dille sahneye yansıttık. İnşallah daha güzel oyunlarda, daha iyi projelerde yine hep birlikte olacağız. Tüm Aliağalıları, sanat dostlarını Aliağa Belediye Tiyatrosunu izlemeye devam etmelerini diliyorum. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar'a ve seyircimize çok teşekkür ediyorum' dedi.

Komşu Köyün Delisi’nden kahkaha tufanı