19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları havanın yağışlı olma ihtimaline karşı Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na alındı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında gençler 60 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı açarak yürüyüş yaptı. Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günlerine Edirne, Manisa, Kırşehir, Ankara, Erzurum, Trabzon ve Silifke'den katılan folklor ekipleri de yürüyüşe katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalarda mehteran ekibi salon girişinde gösteri yaptı. Uzak Doğu sporu yapan öğrenciler hünerlerini sergilediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında halk oyunları ekipleri sahneye çıktı. Ekipler yöresel halk oyunları ile kutlamaları izlemeye gelenlerden alkış topladı.
Kutlamaların finali ise ellik oyunu ile yapıldı. Başta Tokat Valisi Cevdet Can olmak üzere programa katılan tüm ekipler sahneye inerek Tokat yöresine ait türkü ile birlikte eşlik edilen halk oyunu olan ellik oynadı. Ankara Kulübü seymenlerinden 76 yaşındaki Kadir Soydan'da gençlerle birlikte ellik oynayarak yaşadığı heyecanı dile getirdi. Seymenlik geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Soydan,'Atamızın bizlere emanet ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını ilelebet inşallah devam ettireceğiz. Ne mutlu Türküm diyene. Gençlerle birlikte olmaktan mutluyum' dedi.
Gençlerle ellik oynayan Vali Can ise Tokat'ta 7 bölge 7 iklimden gençlerin bir araya geldiğini ifade ederek,'Bu da Anadolu'nun güzelliğini gösteriyor. Aynı zamanda tüm ekipleri Tokat'ın milli oyunu ellikle birleştirdik. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik doğacak. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız bunu göstermeye çalıştık' diye konuştu.

19 Mayıs’da Ellik Oyunu ile birliktelik mesajı verildi