Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32. Turu ilk maçında geçen hafta Lokomotiv Moskova'yı Kadıköy'den eli boş göndermişti.

2-0'lık skor avantajıyla yarın deplasmanda sahadaki yerini alacak olan Pereira'nın öğrencilerini bekleyen tek sorun ise Moskova'da hava sıcaklığının eksi 10 derecelerde seyrediyor olması.

RUS TAKIMLARIYLA 6. RANDEVU
Sarı-lacivertliler yarın oynanacak olan Lokomotiv Moskova maçı ile birlikte Rus ekipleriyle 6. müsabakasına çıkmış olacak. Bu 6 müsabakanın tamamı iki ayaklı olurken, sarı-lacivertli ekip 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında CSKA Moskova ile karşılaştı. İlk maçta deplasmanda Moskova ekibiyle 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, rövanşta ise Kadıköy'de rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Spartak Moskova ile 2012-2013 sezonundan eşleşen Fenerbahçe, rakibine Moskova'da 2-1'lik skorla yenildi, Kadıköy'de ise 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde veda etti. Sarı-lacivertli takım geçen hafta ise UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı evinde 2-0'lık skorla geçti. Rus takımlarıyla oynadığı 5 maçta 2 galibiyet alan Fenerbahçe, rakiplerine bu maçlarda bir kez mağlup oldu. 2 müsabakada eşitlik bozulmazken, sarı-lacivertliler bu müsabakalarda Rus ekiplerine 9 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

LOKOMOTİV MOSKOVA'NIN İŞİ ZOR
Fenerbahçe, Kadıköy'de rakibini 2-0'lık skorla geçtiği için rövanşta beraberlik ve Moskova ekibinin mağlubiyeti durumunda Pereira'nın öğrencileri tur atlayacak. Öte yandan Lokomotiv Moskova Fenerbahçe'yi 1-0'lık skorla mağlup etse dahi yine tur atlayan taraf sarı-lacivertli ekip olacak. Cherevchenko'nun öğrencileri Fenerbahçe karşısında 90 dakikalık bölümü 2-0'lık üstünlükle bitirirse karşılaşmada uzatma süreleri oynanacak. Uzatma sürelerinde de gol sesi çıkmazsa Moskova'da penaltı atışlarına gidilecek.

Fenerbahçe'nin turu kaybetmesi zor gözükürken, Lokomotiv Moskova'nın 90 dakikada direkt turu geçmesi için 3 farklı galibiyet dışında başka bir seçeneği yok.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK
Sarı-lacivertlilerde Lokomotiv Moskova ile oynayacak maç öncesi 4 eksik futbolcu bulunuyor. Kırmızı kart cezalısı Diego Ribas, sakatlıkları bulunan Meireles, Markovic ve Ba, Moskova'da Pereira'nın forma veremeyeceği isimler.

Öte yandan Bruno Alves ise sarı kart sınırında bulunuyor. Portekizli oyuncunun Moskova'daki maçta sarı kart görmesi durumunda Fenerbahçe tur atlarsa son 16 turunda oynanacak ilk maçta Alves forma giyemeyecek.

MOSKOVA'DA EKSİ 10
Lokomotiv Moskova - Fenerbahçe maçı yarın TSİ 18.00'de başlayacak. Lokomotiv Stadyumu'nda oynanacak kritik mücadele sırasında sıcaklığın eksi 10 derece olması beklenirken, müsabaka sırasında kar yağışı bekleniyor. Karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ivan Kruzliak yönetecek.

MUHTEMEL 11
Sarı-lacivertli takımın yarın oynanacak olan Lokomotiv Moskova maçına şu 11 ile çıkması bekleniyor:
'Fabiano, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Souza, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk, Nani, Van Persie.'