Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF), Düzce Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gerçekleştirildi. Bin 625 sporcu katıldığı şampiyonada sporcular, doğanın zorlu şartlarında kıyasıya mücadele verdi. Nefes kesen yarışları vatandaşlarda ilgiye izledi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, 'Burada bir sezonun sonunda seçmelere katılmış olup seçilen bir gurubun son yarışması olan Türkiye Şampiyonasında bin 625 sporcu ile buradayız. Türkiye'nin çok farklı illerinden gelmiş olan kayıtlı bin 625 sporcu bunların başında olan antrenörler, hocalar ile birlikte yaklaşık 2 bin kadar kişi buraya bu faaliyet için gelmiş durumdalar. Şu an bu bölgede bir yarışımız var, gecede şehir merkezinde bir yarışmamız olacak. Hafta sonu iki ayrı bölgede yarışlarımız devam edecek. Kısa orta sprint yarışmalarını yapılacak' dedi.
Düzce'nin iklim ve doğa yapısı ile oryantiring sporuna çok elverişli olduğunu işaret eden Akyüz, 'Önümüzdeki süreçte buranın gerek elektronik sisteminin olması gerek ise haritasının çizilmiş olması ile bu yarış sonrasında uluslararası alanda olmuş olacak' diye konuştu.
Oryantiring; harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Düzce’de başladı