25-28 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Trabzon Günleri öncesinde Trabzon Valisi Yücel Yavuz basın toplantısı düzenledi. Beraberindeki İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile etkinlik hakkında bilgiler veren Vali Yavuz, Trabzon günlerini Ankara ve Trabzon'da duyurmaya başladıklarını belirterek, 'Zarfı dahil günlerce tasarlayarak pulunu dahi Trabzon Günlerine özel bastırmak suretiyle en ince ayrıntısına daha düşünerek planlanan ve son derece beğeni toplanan şekilde ulaşabileceğimiz her yere ulaşması için PTT ile gönderdik. Akla gelebilecek her türlü Trabzon'umuzun ismine, şanına, şöhretine yakışır şekilde Ankara'ya, Türkiye ve Dünyaya en iyi şekilde tanıtmak ile ilgili bütün çalışmaları tamamladık. Ankara'da çok daha farklı ve geniş tanıtıma çok müsait yer arayışına girdik. Ama maalesef diğer illerimizin de karşılaştığı sorun yine bizi buldu. Atatürk Kültür Merkezi olarak bilinen ve programımızı yapacağımız mekandan başka bir mekan bulunamadı. Normalde biz turizm sezonunun başlangıcı olan Nisan ayının 2. haftasında yerimizi ayırtmıştık. Önceden planladık. Fakat 16 Nisan'da referandum kararı alındıktan sonra ivedi bir şekilde ilk boş olan haftaya yöneldik. 25 Mayıs saat 11.00'da başlayacak olan 28 Mayıs'ta dahil olmak üzere devam edecek olan etkinliğimiz şuana kadar şükürler olsun sorunsuz bir şekilde devam ediyor' dedi.
Sadece Trabzon'da faaliyet gösteren firmaların yer alacağı satış alanlarının oluşturulduğunu vurgulayan Vali Yavuz, 'Açılış çok titizlikle seçilmiş olan bir seremoni ile gerçekleşecek. Resmi açılış yapıldıktan sonra stantlar gezilecek. Stantlarımızda yöresel ikramlar olacak. El sanatlarının sergileneceği alanlar olacak. Yöresel sanatçılarımız ağırlıklı olmak üzere konserler yapılacak. Trabzonspor'umuz mutlaka yer alacak. Futbolcularımızın İstanbul'daki maç nedeniyle bulunmaları zayıfladı. Ramazan'ın birinci günü iftar programı düzenleyeceğiz. Etkinliğimizde hedef Ankara'nın da nüfusu olan 5 milyondur' şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvzaoğlu da, sosyal medyada özel sayfalar açarak Trabzon'u yeni logosu ile tanıtmaya gayret ettiklerini söyledi.

Ankara’da düzenlenecek Trabzon Günleri’nde hedef: "5 milyon kişi"