Teknik Direktör Ümit Özat, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılan antrenman öncesi saha içinde futbolcularla yaklaşık 20 dakika toplantı yaptı.

Ardından ısınma koşusu ile çalışmalara başlayan kırmızı-lacivertliler, idmanı dar alanda kısa pas çalışmasıyla sonlandırdı.

'4 MAÇTAN 8 PUAN ALIRSAK LİGE YÜZDE 70 TUTUNURUZ'
Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özat, geride kalan Osmanlıspor maçında iyi oynadıklarını, ancak yeteri kadar mücadele edemediklerini, Beşiktaş maçında ise iyi oynamadıklarını ancak iyi mücadele ettiklerini belirterek, 'Hatırlarsanız Kayserispor maçı öncesi şunu söylemiştim; Kayseri, Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından 6 puan beklediğimi söylemiştim. Bunun üstü olursa bal-börek olur demiştim. Şimdi önümüzde yine 4 maçlık bir periyot var. Bu 4 maçtan da minimum 8 puan almamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu 8 puanı alırsak lige yüzde 70 tutunuruz diye düşünüyorum' diye konuştu.

'MÜCADELE ETTİĞİMİZDE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK'
Çalışmalara devam ettiklerini, Khalili'nin takıma dönmesinin de sevindirici olduğunu dile getiren Özat, Welliton'un da takıma katılmasıyla daha da iyi olacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
'Önümüzde bir Torku Konyaspor maçı var. Ligin en kompakt ve en beraber oynayan takımlarından bir tanesi. Zaten bulunduğu yer de bunu ispat ediyor. Ama ben her zaman oyuncularıma Torku Konyaspor, Başakşehir veya Akhisar olsun, şayet sezon başı bu durumlar yaşanmış olmasaydı en az onlar kadar kaliteli takımlar olduklarını ifade ediyorum. Hakikaten Torku Konyaspor, Başakşehir ve Akhisar gibi ligin en kompakt takımlarından biri. Ancak Mersin İdmanyurdu mücadele ettiği zaman neler yapabileceğini Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında gösterdi.'

'LİGDE KALACAĞIMIZA İNANMAYAN VARSA HEMEN TAKIMDAN GÖNDERİRİM'
Torku Konyaspor maçını kazandıkları taktirde tekrar yollarına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Özat, 'Her şey olabilirdi, Beşiktaş ve Osmanlı maçlarından birer puan alıp, Konya maçını kaybettikten sonra o birer puanın bir anlamı kalmazdı. Dolayısıyla önümüzde 12 maç var. En az 6 galibiyet, 2 beraberlik ya da 7 galibiyet almamız gerektiğini biliyoruz. Onun için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün oyuncularıma şunu ifade ettim; bu takımın ligde kalmayacağına inanan kim varsa öğleden sonra gelsin hemen gönderirim dedim. Bu takımın ligde kalacağına inanmayan, umudu olmayan varsa bizden uzak olsun. Biz bu mücadeleyi son haftaya, son güne kadar vereceğiz' açıklamasında bulundu.