Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni Anayasa ve başkanlık sistemi sürecinde katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar serisinin üçüncüsünde Siyasetçi-Yazar Savcı Sayan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Hasan Öztürk, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler, Yeni Şafak Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Y. Ziya Cömert ile Star Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç 07-28 Şubat Süreci'ni Samsunlulara anlatacak.

'HALKIMIZ GERÇEKLERİ BİLMELİDİR'

Belediyesi olarak şehrin gelişiminin yanında, ülkenin ve milletin geleceğinde de kendilerini sorumlu gördüklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemizin yakın geçmişinde birlikte yaşadığımız darbe ve darbe girişimleri ile gerçekleri milletimiz bilmek zorundadır. Canik Belediyesi olarak darbeci zihniyetin ülkeye verdikleri ve hala da vermek istedikleri zararı toplumla paylaşıyoruz. Oldukça verimli bir konferansa daha imza atacağımızı düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızı 25 Şubat Perşembe günü saat 18.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz 'Yeni Türkiye Yolunda 07-28 Şubat Süreci' konulu konferansımıza bekliyorum" dedi.

'MEVCUT ANAYASA MİYADINI DOLDURDU'

Türkiye'nin üzerindeki anayasa gömleği ile parlamenter sistem gömleğinin dar geldiğini ifade eden Başkan Osman Genç, 'Mevcut anayasa ve sistemle Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle başarabileceklerinin maksimumunu başarmıştır. Bugün başkanlık sistemi olsaydı yaşadığımız operasyon ve darbeler olmazdı. Hükümeti düşürmek için kimse böyle 28 Şubat, 17 ve 25 Aralık gibi operasyonlar yapamazdı. Yani diğer bir ifadeyle yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile millet özne, devlet nesne olacaktır. Ülkenin ve dünyanın hızlı gelişmesi sonucunda yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç var" diye konuştu.

KONFERANSLAR SERİSİ SÜRECEK

Düzenledikleri konferansların Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi süreçlerine katkı sağladığını da dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Belediye olarak düzenlediğimiz Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi kapsamında daha önce AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi'ni, AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa'yı anlatmıştı. Şimdi ise değerli gazeteci ve yazarlarımız 7-28 Şubat Süreci'ni anlatacak. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi gerçekleşene kadar konferanslar serimiz devam edecek."