OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Şahin, 28 Şubat'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muhafazakar bir parti liderinin Türkiye'de başbakan olmasını hazmedemeyen çevrelerin sistemi işletmeleriyle 28 Şubat'ın gerçekleştirdiğini belirten Vali Şahin, "Belli bir kesimin Türkiye'de oluşturmaya çalıştıkları bir algı oldu. 'Muhafazakar biri nasıl olur da Türkiye'ye başbakan olabilir. Erbakan gibi bir insanın başbakan olması söz konusu olabilir mi' gibi algılar oluşturulmaya çalışıldı. Sonucunda ise 28 Şubat'ı gerçekleştirdiler' dedi.

BİN YIL SÜRECEK DEDİLER…

Vali Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Bin yıl sürecek dediler ama on yıl bile sürmedi. Bakın burada da bu etkinliği yapıyoruz. Eğer bu programlar 28 Şubat'ta olsaydı hepimizin kollarına kelepçeler vurdukları, cezaevlerine ve nezaretlere atıldığımız bir ortam olurdu. Halbuki burada konuşan arkadaşlarımız şehitlerimizi andılar, Güneydoğu'da kahramanca çarpışan askerlerimizi andılar. Burada bu duygular içinde olan insanlar bu ülkeye ihanet edebilirler mi. Tam tersine buradaki insanlar, ülkeye bir şey katmak için bu ülkeyi daha iyi bir yere taşımak için birbiriyle yarışan insanlar. Onun için bu algıyı oluşturmaya çalışanlar içimize o kadar güzel nüfuz ediyorlar ki bizden biri gibi görünerek doğruları yanlış olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu ülkede herkes bir cendereden geçti ama arkadaşlar bu ülke bizim ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kullandığımız birçok ürün bize ait değil. Biz yeni yeni millileşiyoruz. Onun için bizim artık bazı şeyler gözden geçirmemiz gerekiyor. Kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor, aksi takdirde üçüncü dünya ülkesine döneriz. Diğer türlü bizi yönetmek isterler"