Samsun Haber: Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları dünkü olumsuz hava şartları nedeniyle bu güne ertelendi. Kutlamalar Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden Türk Bayrağı'nın askerler tarafından karaya çıkartılmasıyla başladı. Deniz subayları 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için karaya çıkışını canlandırdı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin törende yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük Türk Milleti'ni şaha kaldırışının 98. Yıldönümünü kutluyoruz. Kanını şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızı sembolü ay yıldızlı bayrağımızı denici subaylarımız Türk gençliğine emanet etti. Ülkenin içinde bulunduğu durumun biz yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal ve Arkadaşları Samsun'dan kutlu bir mücadele başlatarak, bütün ülkeye yayılmasını sağlamıştır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında gençlerimizin azmine ve kararına işaret eder' dedi.


Törene, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tayfur KARA