19 Mayıs İlçesi'ndeki kutlamalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü M. Serkan Eroğlu'nun 15 Temmuz Millet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, 19 Mayıs İlçesi Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü M. Serkan Eroğlu yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919" tarihinin Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olduğunu belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan süreçte Türkiye'de cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi.

Konuşmanın ardından şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, çeşitli gösteriler sergiledi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programın ardından açıklamada bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; '' Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 98.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. '' dedi.

Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programa 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Daire Amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıld.