Yıllar önce köylerde yetiştirilen ve son zamanlarda ekimi de fazla yapılmayan su kabakları Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümü mezunu Ebru Aydınlı'nın elinde yeniden hayat buluyor. Ebru Aydınlı'nın kurduğu sanat atölyesinde Ege ve Akdeniz bölgesinden getirttiği su kapaklarına yaptığı işlemeler büyük ilgi çekiyor. Aydınlı yaptığı sanatsal çalışmaları gelecek kuşaklara da aktarmak istiyor.
20 yıldır sanat ile iç içe olduğunu söyleyen Ebru Aydınlı bu uğraşa nasıl başladığını ise şu şekilde anlatıyor: 'İlk başlarda kabaklar ilgimi çekti. Merak ettim çünkü gece karanlıkta görüntüleri çok güzel. Üzerine resim yapabilir miyim diye düşündüm. Demeneler sonucunda da oldu. Hangi kabağa ne desen gidecekse ona göre çalışma yapıyorum. Onun üzerinde ne güzel duracaksa önce hayal ediyorum sonra çiziyorum sonra da deliyorum'.
Su kapaklarından yaptığı abajurları monte ettiği ağaçları ise deniz kenarlarından bulduğunu ifade eden Aydınlı bunun nedeninin ise 'Tuz yemiş ağaçların dokusu daha sıkı oluyor ve rengi farklı oluyor. Ardından ise onları vernikliyorum. Daha sonra ise bunlara uygun hangi kapak hangi desen olacaksa o şekilde yerleştiriyorum elektrik sistemini de döşedikten sonra ortaya güzel bir görüntü çıkıyor' dedi.
Aydınlı bir kabağın işlemesinin bir hafta sürdüğünü ve genelde her türlü motif desenini kullandığını belirterek 'Fiyatları yapılan işçiliğe göre değişiyor. 100 liradan başlıyor bir liraya kadar çıkıyor' dedi.

(Özel haber) Su kabaklarına hayat veriyor