Samsun Haber: Samsun Gençlik Festivali, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli günde başladı.. 3 gün boyunca birçok ismin sahne alacağı festival, gençlere de dolu dolu bir müzik ziyafeti yaşatacak. Sheraton Grand Samsun Hotel'de organize edilen festival hakkında bilgiler veren Festival Genel Koordinatörü Umut Kuzey, gençlerin dolu dolu bir 3 gün geçireceğini belirterek, Karadeniz Bölgesi'nin bundan sonra bir rock festivali olduğu vurguladı.

BÖLGE İLLERDEN YOĞUN KATILIM

Milyon Yapım olarak ülkenin farklı noktalarında düzenlenen gençlik festivallerinin büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Kuzey, Zeytinli Festivali'nin 4 yıldır düzenlendiğini ve katılımcısının çok fazla olduğunu söyledi. Geçen hafta Çukurova'da Gençlik Festivali'ni ilk kez yaptıklarını belirten Kuzey, 'Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan rock festivalini Samsun'da gerçekleştiriyoruz. 3 gün boyunca birbirinden değerli 21 sanatçı sahne alacak. Sadece Samsun halkı değil Trabzon, Giresun, Ordu, Amasya, Sinop ve Sivas gibi bölge illerden de festival için bilet alan vatandaşlarımız var. Bu bizim için çok önemli ve güzel bir durum, bölge için de büyük bir kazanım' dedi.

ANLAMLI BİR GÜN

Karadeniz Bölgesi'nin bundan sonra bir rock festivali olduğunu kaydeden Kuzey, festivalinin ilk gününü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir güne denk getirdiklerini ifade etti. Festivalin hem bölge hem Samsun için önemli olduğunu söyleyen Kuzey, 'Örneğin; uçaklarda ve otellerde yer yok, zaten 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla Samsun'da bir hareketlilik var festivalin de bu hareketliliğe önemli katkıları olacak. Ankara'dan bile gelen öğrenci arkadaşlarımız var. Seneye bu yoğunluk daha da artacaktır' ifadelerini kullandı.

GENÇLER FESTİVALİ SAHİPLENSİN

Samsun'da düzenlenen festivali çok güzel bir şekilde yapmak istediklerini ifade eden Kuzey, Samsun'dan sonra Kuşadası Gençlik Festivali'ni, ardından Zeytinli Festivali'ni düzenleyeceklerini belirtti. Kuzey, 'Gençler, 3 gün boyunca dolu dolu zaman geçirecek, arkadaşlarıyla sosyalleşecekler. Festivale gelen gençler, müziklerle eğlenmenin tadına baksınlar. Bilet alamayan ve konsere gelmek isteyen kişiler için kapıda bilet satışlarımız olacak, 3 gün boyunca hatta son dakikaya kadar bilet satışları sürecek. Ben Anadolu'da bu festivalleri yapmak üzere yola koyulmuş bir genç adamım, Adana'da, Kuşadası'nda, Balıkesir'de, Samsun'da, Ankara'da müzik dinleyen gençlere uygun ortamlar yaratmaya çalışıyorum. Bu festivali, Samsun gençleri sahiplensin ve daha ileri götürmek için çalışsınlar' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL