Altınordu ilçesinde 1930'lu yıllardan bu yana geçici eklemelerle günümüze kadar getirilen ve 18 bin nüfusa göre planlanan alt yapının artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, bunun önüne geçmek için derhal müdahale ettiklerini belirtti. Alt yapı çalışmalarına başladıklarında 200 bin nüfusun yaşadığı bir şehirde yağmur suyunu denize ulaştıracak baksların tıkandığını gördüklerini ve geçen yıllar içerisinde şehirde yaşanan su baskınlarının sebebini ortaya çıkardıklarını dile getiren Yılmaz, bu sorunu kökten çözmek için zorlu ve yoğun bir çalışmaya girdiklerini belirtti.

'Yanlış planlanmış şehri onarıyoruz'
İlk olarak otogar mevkisinde sahil yolu üzerindeki yağmur suyu hattının çökmesiyle birlikte yola müdahale ettiklerini ve devasa büyüklükte bir alanda asfaltın altının oyulduğunu gördüklerini ifade eden Yılmaz, çok büyük bir faciayı zamanında müdahale ile önlediklerini belirtti. Yılmaz, 'Soya (Sanayi) Kavşağı'nda yağmur suyu hattı ve kavşak düzenlemesiyle artık sanayiye giren araçlar ışıklarda beklemiyor ve oradaki trafik sorununu bitirdik. Mersan Kavşağı'nın altından geçirdiğimiz dev bakslarla 3 mahalleyi sel felaketi tehdidinden kurtardık. Şimdi ise Yenimahalle Kavşağı'ndaki trafik sorununun önüne geçmek için o bölgeyi 4 şerit gidiş ve 4 şerit geliş olarak düzenliyoruz. Tüm bu çalışmalar olurken, uluslararası bir yol olan Karadeniz Sahil Yolu'nun tek geçiş güzergahı Atatürk Bulvarı'nda trafik sıkışıklığı yaşanması çok normaldir. Hiç kuşkusuz, şehirler inşa etmek sabır ve soluk ister. On yılların tahribatına uğramış şehirlerimizi tamir etmek, yeni şehirler inşa etmek ancak sabrın ve uzun soluklu bir yürüyüşün neticesi olabilir. Daha en başta temelleri yanlış atılmış, yanlış planlanmış, yanlış büyümüş şehirleri, biz bugün farklı bir mecraya sokmak için gayret gösteriyoruz' diye konuştu.

'Popülist politika yapmıyoruz'
Yılmaz, şöyle devam etti: 'Hiçbir zaman 'Böyle gelmiş, böyle gider' diyemeyiz, eli kolu bağlı ise duramayız. Kendimizi akıntıya bırakamayız. Şehirleri, sağdan, soldan onarıp, sağına soluna estetik yapıp, bununla yetinemeyiz. Biz bir zihniyet dönüşümünü gerçekleştirerek, ilk adımlarını atıp, gelecek nesillerin de bu iz üzerinden devam edip, geleceğin şehirlerini inşa etmelerini istiyor, bunun için uğraşıyoruz. Bu yüzden de altyapıda devrim niteliğinde çalışmalara imza atıyoruz. Biz sorunların üzerini çiçek dikerek örtmüyoruz. Aksine orayı kazıyor, kangren olan sorunu çözüyor ve şehrin 100 yıllık alt yapısını garanti altına alıyoruz. En başında söylediğimiz gibi asla popülist politika yapmadık. Bugün bir saat trafikte kaldım diye sosyal medyadan bizlere hakaret edenler, yarın tüm bu çalışmalar tamamlandığında yüzleri kızaracak. Dünyada görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır kimse yoktur. Ben bu süreçte bizlere destek veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Daha yaşanabilir bir Ordu için gece gündüz demeden çalışmalara devam ediyoruz. Bizim işimiz gücümüz Ordu'dur.'
Yılmaz, tüm bu çalışmalar esnasında gerek şahsına, gerekse kuruma yönelik sosyal medya aracılığıyla organize bir şekilde hakaret edenlerle ilgili yaptıkları incelemede hepsinin belli bir gruba dahil olduklarını ve belli bir merkezden organize olduklarını belirlediklerini de sözlerine ekledi.

Yılmaz: “Popülizm yapmıyoruz, hizmet üretiyoruz"”