Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla yapılan Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi açılışına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir'de katıldı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 'Sanat, bir ulusun can damarlarından biridir. Tüm dünyada barışın ortak dilidir. Foça, kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerliyor. Sanata ve kültüre desteğimiz devam edecektir' dedi.
Görsel sanatlar olmak üzere tüm sanat dallarında sergi, eğitim ve çalıştayların gerçekleşmesi için tasarlanan atölye sürekli ziyarete açık olacak. Açık hava sanat galerisi içinde, yerel ve ulusal sanatçıların eserlerini sergilenecek.
Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi'nin açılış etkinlikleri kapsamında, 25 metre uzunluğunda hilal ve yıldız şeklinde bir tuval gerdirildi. Bu tuval üzerinde ressamlar, çocuklar ve halk hep birlikte çalışacak. Heykel çamuru hazırlanması, canlı performanslar gibi aktivitelerin yanısıra, 100 çocuk ve öğrenciye seramik, resim, ebru, heykel gibi sanat dallarında araç gereçlerden oluşan başlangıç paketleri dağıtılacak.

Foça’ya yepyeni sanat galerisi