Bakan Yılmaz, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının ardından teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara'dan karayolu ile Sivas'ın Gemerek ilçesine geldi. Bakan Yılmaz Gençlik ve ve Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Yılmaz 16 Nisan'daki halk oylamasında 'evet' çıkmasının ardından Türkiye'nin artık koalisyonlarla vakit kaybetmeyeceğini belirterek,' Türkiye artık enerjisini, zamanını kaybetmeyecek. Kaynaklarını israf etmeyecek. Oyunuzu kullanacaksınız akşam hükumeti kimin kurduğunu bileceksiniz. Dolayısıyla bu sistem Türkiye'yi çağ atlatacaktır'dedi.
Halk oylamasında 'evet' sonucunun çıkmasının 'hayır' oyu kullananlarında yararına olduğunu ifade eden Yılmaz,' Şimdi görüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yüzde 24, yüzde 25 oyu vardı. Ama şimdi 48.5 oyu varmış gibi davranıyor. Bizim için bir sakıncası yok. Davransın. Yüzde 48.5'u yanında tutabilmek için artık eski söylemlerinden vazgeçecek. Kendi içlerinden bile olanlar artık 'milletin yarısını denize dökmek' gibi sivri sözleri söylemeyecek. Dışlamadan, ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan vazgeçecek. Kim daha çok milleti kucaklarsa bundan sonra hükumeti o kuracak. Bundan dolayı da 16 Nisan'da Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koydunuz ve milli iradeyi her şeyin üstünde tuttunuz' diye konuştu.
Bakan Yılmaz programın ardından Şarkışla ilçesine geçerek burada da öğretmenevinde ilçe halkıyla bir araya geldi. Vatandaşlara hitap eden Yılmaz bir insanın evladına verebileceği en büyük mirasın iyi bir eğitim olduğunu ve bunun dışında da bırakabilecek en büyük mirasın Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
'Bizim bu ülkeye yapabileceğimiz en büyük hizmet Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi. Bu sistemle Türkiye'ye istikrar geldi. Bundan sonra 3 aylık, 5 aylık hükumetlerle bu ülke yönetilmeyecek. Dolayısıyla da bu hükumetler Türkiye'nin kaynak ve zaman israfına yol açar. Artık bundan sonra zamanımızda kayıp olmayacak. Kaynağımızda israf edilmeyecek. 16 Nisan'daki halk oylamasında 'evet' tercihinizde bunu ortaya koydunuz. Hükumet olabilmek için başka partilere oy vermiş kardeşlerimin güvenini kazanabilmek lazım. Onlarında desteğini alabilmek lazım, onlarında gönlüne girebilmek lazım. İşte bu gereklilik, bu şart Türkiye'e uzlaşma iklimini getirecek. Bir araya gelmez dedikleriniz bu sistemle hepsi bir araya gelecek'
Bakan Yılmaz buradan Altınyayla ilçesine geçerek Altınyayla Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı. Yılmaz'a programlarda Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk, Selim Dursun, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen de eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: