Enerji Bir-Sen Yeşilırmak Şube Başkanı Selahattin Öztürk, Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuayip Deniz Demir'in iddialarına cevap verdi.

Demir'in "Memura çift harcırah müjdesi balondur. 'Alamadıkları hakkı almış gibi gösteriyorlar'' açıklamasını 'yalan ve iftira' olarak nitelendiren Öztürk, "Kamu görevlilerini yıllarca mağdur edenler, Enerji Bir-Sen'in başarılarını yalan ve iftiralarla gölgeleyemez" ifadelerini kullandı.

HARCIRAH ZAFERİ
Öztürk, Enerji Bir-Sen'in, 2016-2017 toplu sözleşmesi ile aşağıda sayılan kurumlarda çalışan kamu görevlilerine çift harcırah hakkını armağan ettiğini belirterek, "Maden kanununda ihtisaslaşmış devlet kuruluşu, olarak sayılan, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, MTA Genel Müdürlüğü, TKİ Kurumu Genel Müdürlüğü, TTK Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, EİE İdaresi Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret, ve Elektrik Üretim A.Ş de madencilik faaliyetlerinin incelenmesi ve denetimleri için görevlendirilen personel bu haktan faydalanacak. Harcırah zaferi, Enerji Bir-Sen'in kamu görevlilerine armağanıdır' şeklinde konuştu.