Foça Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Bedia Midilli İlkokulu, ilköğretim çağındaki çocuklara çevreyi koruma ve deniz sevgisi kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Projeye Foça Dalış Merkezi destek verdi.
Projenin ilk aşamasında, Manisa Celal Bayar Üniversitesiİktisat Fakültesi öğrencileri, küçük kardeşlerini çevre ve deniz kirliliği konusunda bilgilendirmek amacıyla Bedia Midilli İlkokulu'nda sunumlar gerçekleştirdi. Küçük öğrenciler, ağabey ve ablalarıyla birlikte deniz kıyısına gelen çöpleri topladı ve kuş kafesi yapıp esnafa dağıttı. Çalışmalar, küçük öğrencilerin büyük ilgisini çekti ve onlarda çok olumlu izler bıraktı. Üniversite öğrencileri, bu tavsiyeleriyle sadece çocuklara değil, büyüklere de örnek olmaya çalıştı.

Çocuklara çevre bilinci aşılandı
Final aşamasında, toplumu çevre kirliliğine karşı uyarmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla sualtı ve kıyı temizliği yapıldı.Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 9 ve Foça Dalış Merkezi'nden 12 dalgıç, Küçükdeniz liman bölgesinde sualtı temizliği yaptı. Sualtından çıkarılan cam şişe, lastik, metal ve benzeri atıklar, Demokrasi Meydanı'nda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla sergilendi. Atık malzemelerin üzerinde gelen küçük sualtı canlıları, yeniden denize bırakıldı.
Çevre kirliliğine karşı toplumda farkındalık oluşturup, çocuklara ve gençlere çevre bilinci aşılamak amacıyla temizlik faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 'Özellikle üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde en büyük miraslarımızdan bir tanesi denizlerimiz ve çevremiz. Bu sebeple çevremizi ve denizlerimizi koruyup, gelecek nesillere de temiz ve sağlıklı biçimde bırakmamız gerekiyor. Projeye emek veren paydaşlarımız Celal Bayar Üniversitemize, Bedia Midilli İlkokulumuza ve Foça Dalış Merkezimize çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Foça temiz bir çevre için el ele