Başkan Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmada bugün yapacakları ve önümüzdeki günlerde diğer ilçelere taşıyacakları toplantılarla önümüzdeki 6 ayın yol haritasını çıkartacaklarını söyledi.

SİYASETİN ÇİRKİN TARAFI ORADAKİ İNSANLARA GAZ VERİYOR

Başkan Yılmaz, Selyeri Mahallesi'nin Samsun- Çarşamba Havaalanı arasında Tekkeköy geçişinin imajını yerlerde süründürdüğünü dile getirerek, 'Biz oradaki insanların ihya edilişini sağlayacağız ama oradaki insanlar 'yaptığınız planlamayı burada yapın' diyorlar. 'Biz buradan çıkmayalım' diyorlar. Orda o planlamayı yapmanın imkanı olmadığını en basit bir inşaat kalfası bile bilir. Yani oradaki daire sayısı kadar bir daireyi oraya sığdırmak çok zor. Bunlar olacak işler değil. Burada yıllardır siyasetin bazen çirkin tarafı oradaki insanlara gaz veriyorlar. Biz insanlarımızın taleplerini alacağız. İnsanlarımızın istekleri doğrultusunda mümkün mertebe hareket edeceğiz. Ama biz yapacaklarımızı insanların düşünceleri ve talepleri ölçeklerinin içerisinde bırakırsak kendimize ait bir vizyon ortaya koyamayız. Biz insanımızın talebini hiçe sayan bir duruşa sahip değiliz. Ama insan bunu istiyor ya biz bunu yapmazsak bizi bir daha seçmezler diye bir bakış açısında olursak Tekkeköy'ü bir adım ileriye götüremeyiz. Buradaki insanların isteklerine saygımız var. Ama bizi halk bu ilçeyi al bir yere götür, ihya et burayı, geliştir burayı demişken biz o sorumluluğun gereğini yapmak zorundayız' diye konuştu.

'NAYLON İMARLAR, NAYLON RUHSATLAR…'

Selyeri Mahallesi'nin bulunduğu yerde kalamayacağını ifade eden Başkan Yılmaz, 'O mahalle, o teneke mahallesi her zaman için Samsun'un imajıyla ilgili, Tekkeköy'ün imajıyla ilgili olayı yerlere düşürüyor ve yerlerde süründürüyor. Buna kimsenin hakkı yok. Zamanında olmaması gereken, şehircilikle hiç alakası olmayan bir yapılaşmaya, naylon imarlar, naylon ruhsatlar, naylon bir takım şeyler verilerek o kötü görüntü orada oluşturulmuş. Ona bir çare bulacağız. Biz onları o kadar mutlu edeceğiz ki, onlar bize bir iki sene sonra belki bir kaç sene sonra, belki bizim ömrümüz olmayabilir arkamızdan dua edecekler. Onlara doğalgazlı, kaloriferli, çocuklarının oyun bahçeleri olan, içinde her türlü alışverişini çözebileceği yerler sağlayacağız' şeklinde konuştu.

'BURALAR SAMSUN'UN VİTRİNİ'

Havaalanından merkeze kadar olan yolun Samsun'un imajı açısından vitrin görevi gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, 'İnsanlar Atatürk Bulvarı üzerindeki yapılaşmadan, Atatürk Bulvarı üzerindeki görsel kültürden etkilenerek kanaat yürütüyor. Diyor ki, bura gelişmiş bir yer değil, bu ne her taraf Çarşamba pazarı gibi diyor. Bunu resmen diyor insanlar. Ömrüm olduğu sürece bu Kirazlık ile Selyeri'ne kadar olan bölge pırıl pırıl olacak. Şehir dışından gelen vatandaşa, ne kadar güzel bir yere geldim, burası ne güzel bir şehir dedirteceğiz' ifadelerini kullandı.

Tekkeköy Belediyesi'nde yapılan toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, SASKİ Genel Müdürü Kamil Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ Daire Başkanları, meclis üyeleri ve parti teşkilatı üyeler katıldı.