Demokrat Parti Gençler, Kadınlar ve Bağlı Kuruluşlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdem Demirdağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, gençlerin kamplaşmaya ve çatışmaya zorlandıklarını, bu nedenle
geleceklerinden endişe ettiklerini söyledi.

EN SAĞLAM ADIMLARIN BAŞLANGICI

DP Genel Başkan Yardımcısı Demirdağ, yaptığı açıklamada, "19 Mayıs 1919'da aziz milletimizin istikbali için Samsun'dan milli mücadele ateşi yakıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı bu ateş tüm yurdumuzdaki vatansever ve mücadeleci Türk Milletini sararak, bağımsızlık, demokrasi ve cumhuriyet yolunda en sağlam adımların başlangıcı oldu. Aziz Atatürk gençliğe her zaman çok büyük önem vermiştir ve bunu da her vesileyle dile getirmiştir. Atatürk kurtuluş mücadelemizin başladığı bu kutlu günü gençlere armağan etmiştir. Gençlerin bu yüce armağanı, cumhuriyeti, demokratik parlamenter sistemi, bağımsızlığımızı, hür ve yaratıcı düşünceyi her şartta savunup sahip çıkacaklarına olan güvenini bir kez daha tescillemiştir" dedi.

SEVGİ VE UMUT KAZANACAK

"Bugünün sözde yeni Türkiye'sinde ne yazıktır ki gençlerimiz kamplara ayrıştırılmış, vatan ve toprak bütünlüğümüz tehdit altına girmiştir" diyen Demirdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Atatürk'ün bu bayramın adında da önemini vurguladığı üzere spor gençlerimizin hayatından uzaklaştırılmış, gençlerimiz düzeysiz siyasi oyunlara ve kamplaşmalara alet edilmiştir. Demokrat Parti olarak gençlerimize ayrı bir önem verdiğimizi gururla ifade ederim. Gençliğin aklına, sezgilerine, vatanseverliğine, yeni dünya düzeni içerisinde en önemli nüve olduğuna inana Demokrat Parti henüz 36 yaşındayken genç, aktif, enerjik, birikimli, ülkemizin ve dünyanın sorunlarını idrak ve analiz ederek çözümler üretebilen Gültekin Uysal'a Genel Başkanlık görevini vermiştir. Genel Başkanımız Gültekin Uysal Türkiye'ye yeni bir rota çizecektir. Sevgili gençlerimiz, emin olunuz ki önümüzdeki yıllar sevgi ve umudun kazanacağı yıllar olacaktır. Gençler, ülkemizin, devletimizin kurucu değerleri olan bağımsızlık, demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkarak fanatizme değil doğru ve yapıcı bir siyasete taraf olduğunuz müddetçe Türk Milleti tarihte elde ettiği başarılı yürüyüşüne devam edecektir. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım. İlk kurtuluş meşalesini yakarak bu büyük millete hep ışık tutmuş ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu kutlu mücadelede yer almış olan silah arkadaşlarını, bu vatan için canını kanını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum."