Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mert Irmağı'ndaki kanalizasyon kokusu probleminin çözülmesi için başlattıkları çalışmalarda önemli bir mesafe kat ettiklerini açıkladı. SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı ekiplerinin İlkadım ve Canik ilçelerini birbirine bağlayan Mert Irmağı'nda 5 ay süren teknik incelemelerini sonlandırdığını belirten Başkan Mustafa Demir, sorunun kaynağının tespit edildiğini söyledi.

  KONUNUN KAYNAĞI BULUNDU
Kokunun buradaki tesiste yer alan Terfi 1 Merkezi ve 40 metre uzunluğundaki üzeri açık havuz olduğunun belirlendiğini ve bölgeye İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi kurulacağını ve sorunu çözüme kavuşturacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Öncelikle terfi merkezindeki havuz alanı kapatılacak. Ardından merkez içindeki boş alana İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi kurulacak. Koku havuzda toplanıp hapsedilecek. Ardından pis koku çeşitli kimyasal reaksiyonlarla absorbe edilerek elde edilecek temiz hava, gerekli ölçümler sonrası dışarı salınacak" dedi.

  SAMSUN KURTULACAK
Samsun'u kanalizasyon kokusundan kurtaracaklarını ifade eden Başkan Demir, "Bizim arıtma sistemimiz ileri biyolojik arıtma sistemi. Olması gereken iyi bir sistem. Samsun için artı kazanımdır. Ama terfi istasyonları, bugünkü mevcut yapılaşmalar öngörülerek yapılamamış. Çünkü şehrimizin özellikle üst kodlarındaki yapılarımızdan gelen yağmur ve atık suları doğal enerjileriyle terfi istasyonlarına ulaştırmak mümkün olmalıydı. Atık suları, pompalarla 5 terfi istasyonumuza getiriyoruz. Arıtmanın ardından buradan da yine pompalarla derin deniz deşarjına gönderiyoruz. Bunlarla ilgili etütlerimiz ve sistem çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor" ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin önümüzdeki 4 yılda Samsun'da kanalizasyon ve içme suyu altyapısını tamamlamak olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu konuda da önemli adımlar attıklarını söyledi.