Kayseri'de 17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel B.K.'nın intiharının ardındaki sırrın polisin Cansel'in telefonunu incelemesinin ardından çözüldüğü ortaya çıktı.

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre polis, Cansel B.K.'nın telefonunda öğretmen Bayram Ö.'nün gönderdiği mesaj ve fotoğrafları tespit edince Bayram Ö. gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Bayram Ö, savcılıkta Cansel B.K. ile intiharından bir hafta önce arabasında ilişkiye girdiğini itiraf etti.

BANYODA İNTİHAR ETTİ

Yine soruşturma dosyasına göre intihar olayı şöyle gerçekleşti: Cansel B.K., ailesiyle birlikteyken, duş alacağını söyleyerek anne-babasının kullandığı ebeveyn banyosuna gitti. Babasının çekmecedeki silahını alarak banyoya giren genç kız, kapıyı da kilitleyerek banyoda intihar etti. Ailesinin hemen hastaneye kaldırdığı genç kız kurtarılamadı.

TELEFON MESAJI ELE VERDİ

Milliyet'in haberine göre, olayı soruşturan polis Cansel'in telefonunu incelemeye aldı. Öğretmen Bayram Ö.'ün yazdığı mesajlar ve gönderdiği fotoğraflar dikkat çekince polis öğretmeni gözaltına aldı. Ancak öğretmen polisteki ifadesinde suçlamaları reddetti. Savcılıkta ise Cansel B.K. ile ilişkisi olduğunu iddia ederek, intiharından bir hafta önce arabasında şehir dışında, boş bir alanda ilişkiye girdiğini itiraf etti. İfadesinde 'İntihar edeceğini düşünmüyordum' dedi.

CEZASI 2 YIL

Öğretmen Bayram Ö., TCK'nın 104. maddesi olan 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçlamasıyla tutuklandı. TCK'da bu suç ve öngörülen ceza şöyle: "Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Cinsel saldırı (tecavüz) suçu ise 102. madde: 'Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda, yedi yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi halinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikayetine bağlıdır.'