Ihlamur Cafe ve Restaurantta gerçekleştirilen kutlama buluşmasına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Şener Aydın, İlkadım Belediyesi Yab-Pa Kulüp Başkanı Ali Akyüz, Kulüp yöneticileri, antrenörler ve kadın futbolcular katıldı. Yakaladıkları büyük başarı için sporcu ve teknik heyete teşekkür eden Başkan Demirtaş en büyük sevinçlerinin gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak spor etkinliklerinde yakalanan başarı olduğunu dile getirdi.

HEDEF DAHA BÜYÜK BAŞARILAR
Gerçekleştirilen buluşmada konuşan İlkadım Belediyesi Yab-Pa Kulüp Başkanı Ali Akyüz, "Sporcularımızdan teknik heyetimize kadar hep birlikte büyük bir çaba ve özveri ile çok anlamlı bir şampiyonluğu ilçemize yaşatmış olduk. Bundan sonra da ilk hedefimiz Türkiye Kadınlar 1.Liginde de başarıyı yakalayarak İlkadım'ı sporda daha da büyük başarılara ulaştırmak" diye konuştu.

BÖLGEMİZİN GURURU OLDULAR
Ardında söz alan ve sporcuları tebrik eden Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, "Bu başarı küçümsenemeyecek kadar büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarıyı bölgemize yaşatarak İlkadım'ın gururu haline gelen futbolcularımızı yürekten tebrik ediyor ve 1. Ligde de başarılar diliyorum" diye konuştu.

BAŞARILARIYLA ÖRNEK OLDULAR
Amatör spor kulüplerinin başarılı birer kulüp haline gelmelerinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Şener Aydın, "Hem ilçemize hem de diğer futbol kulüplerine başarıları ile örnek olan futbolcularımızı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

İLKADIM SPORLA GÜZELLEŞİYOR
Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak en güzel faaliyetin onları sporla buluşturmak olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bugün mutlulukla kutladığımız şampiyonluğa imza atan başta genç sporcularımız olmak üzere kulübümüzün bütün kadrosuna sonsuz teşekkür ederiz. Türkiye Kadınlar 1. Liginde İlkadım'ın isminin olması ilçemiz için büyük bir gurur kaynağı. Bunun yanı sıra İlkadım Belediyesi olarak çeşitli branşlarda yaklaşık 2500 sporcumuz var. Göreve geldiğimiz günden bu güne ulusal ve uluslararası arenada 137 madalya kazanan sporcu ordumuz var. Bunların içinde Türkiye, balkan, Avrupa şampiyonları var. Bu gerçekten küçümsenmeyecek rakam. Hiç mağlubiyeti olmayan 14-16 ve 18 yaş gurubu 3 tane bayan basket takımımız var. Tamamı Samsunlu olan içinde dört tane milli sporcu barındıran Türkiye'nin en genç bayan futbol takımına sahibiz. En çok önem verdiğimiz ve imkanlarımız doğrultusunda desteklerimizi hiç esirgemediğimiz spor faaliyetleri ile gençlerimizi sokaklarda karşılaşabilecekleri kötülüklerden korumayı amaçlıyoruz. Bu desteklerimizin en büyük karşılıklarından birini kadın futbol takımımızın yaşattığı şampiyonluk gururu oldu. Bundan sonra da başarılarının daim olmasını diliyorum. İlkadım Belediyesi olarak sizlere elimizdeki imkanlar ölçüsünde desteğimizi bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi Yab-Pa Kulüp Başkanı Ali Akyüz ve Takım Antrenörü Beyza Altınova'ya teşekkür plaketi takdim ederken şampiyon sporculara çeşitli hediyeler verdi.