Kutlu Doğum'un bir FETÖ projesi olduğunun İhlas Medya Grubu tarafından gündeme getirilmesinden sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 'tarihi değişecek' demesine rağmen sadece ismini değiştirerek konunun üstünü kapatmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığının, bu sefer de İslam alimlerine dil uzatan Diyanet çalışanını koruduğu ortaya çıktı.

Kırşehir'de imamlık yapan kişinin, yöneticisi olduğu 'dinihaberler.com' sitesinde İslam alimlerine yönelik hakaret içerikli haberler yaptığı tespit edildi. İmam Yasin Kılınç'ın yazdığı 'Akıl hocası İmamı Rabbani olanın vay haline' başlıklı haberde İmam Rabbani Hazretlerine ve onun yazdığı eserlerden olan Mektubat kitabına dil uzatılıyor.

Konuyla ilgili Türk Diyanet Vakıf Sen bir rapor hazırlarken, raporda, 'Haber sitesinde yapılan gayriahlaki ve siyasi haberleriyle hizmet içinde dışında bu pervasız tavırları devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğu gibi din görevliliğinin saygınlığına pervasızca zarar vermekte olduğu bilinmesine rağmen korunması izah edilemez' denildi. Raporda, Yasin Kılınç'ın asli görevi yerine editörlük yaparak gelir elde ederek ticari faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla şikayet edilmesine rağmen bugüne kadar bir işlem yapılmadığına dikkat çekildi. Sendikanın raporunda, Yasin Kılınç ile ilgili şikayetin önce Kırşehir Valiliğine, ardından da Kırşehir Müftülüğüne intikal ettiği, ancak bu durumun gizlenerek haksızlığın korunduğu iddia edildi. Türk Diyanet Vakıf Sen tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına gönderilen raporla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı, vatandaştan Diyanet İşleri Başkanlığına gelen şikayetlerin değerlendirmeye alınmadığı, ayrıca Diyanet'in söz konusu siteyi desteklediği ileri sürüldü.