Şehrin sorunlarının konuşulduğu ve her ay düzenlenen Samsun eşrafı buluşması bu kez Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın ev sahipliğinde Atakum Tuğra Cafe'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve işadamları katıldı.

'2015'TE 400 KM BETON YOL, 150 KM DE SICAK KARIŞIM YAPTIK'

Kahvaltıda konuşan ve şehri Samsun halkı ile birlikte yönettiklerini, sorunları istişare ederek daima birlikte çözdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerde yapılan yol, kanalizasyon ve içme suları çalışmalarını anlattı. Başkan Yılmaz, "Geçen sene il genelinde yeni bir metot geliştirdik. Açıyorum telefonu transmikser veya beton santraline bana getir diyorum şuraya 50 metreküp beton hemen getiriyor. Şakır şakır döküyor. Beton işine girdik bu yıllarda. Geçtiğimiz sene içerisinde 400 kilometreye yakın beton yol yaptık. 150 kilometreye yakında sıcak karışım. 550 kilometre köy yolunu çamurdan kurtarıp vatandaşımızın kullanımına açtık. Yolu yap bir dahaki sene yeniden bozulsun türden de değil. Tekrar bozulmayacak yollar yaptık. Böyle bir metot başlattık. Bu metotla biz Samsun'u yol, alt yapı ve kanalizasyon alanında Türkiye'nin diğer şehirlerinden farklı bir standarda getireceğiz" diye konuştu.