AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi, eski grupbaşkanvekili Hasan Uzunlar'a ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli'nin şikayeti üzerine açılan davada karar çıktı. 11. Asliye Ceza Mahkemesi Uzunlar'a 1 yıl hapis cezası verildi.

    1 YIL CEZA
Kararda, "''5816 Sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet suçunu işlediği sabit olduğundan, eylemine uyan 5816 sayılı kanunun 1/1. Maddesi gereğince suçun işleniş şekli, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, sanığın suç kastının yoğunluğu, suçun işlendiği zaman ve yer dikkate alınarak, alt sınırdan takdiren 1 YIL HAPİS CEZASI İLE cezalandırılmasına, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurularak sanığa verilen cezanın 5237 sayılı TCK'nın 62/1 Maddesi gereğince takdiren 1/6 oranında indirilerek sanığının netice olarak 10 AY HAPİS CEZASI ile cezalandırılmasına'' denildi.
Hasan Uzunlar'ın avukatının Samsun Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz da suçun sabit olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Atatürk ve MHP'ye hakaret eden AK Partiliye Samsun'da Ödül

    AK PARTİ VE BÜYÜKŞEHİR'İ GÖREVE ÇAĞIRDI
ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, yaptığı açıklamada "Halkı kin ve nefrete sürükleyen kutuplaştırma gayesi çok açık ve net olan bu suçun cezası çok hafif kalmaktadır. Bugün ayni ifadeler Cumhurbaşkanına yapıldığında gözaltına alma, tutuklama gibi ceza tedbirleri uygulanmakta iken bu ceza çifte standart sonucunu doğurmuştur.
Samsun Şehrinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrinde, O'nun hemşerileri tarafından seçilerek göreve getirilen malum şahsın, Atamızdan özür dileyerek, bulunduğu tüm görevlerden istifasını istiyoruz. AKP Genel Merkezi ve İl Yönetimini ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını göreve davet ediyoruz. Atatürk'ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturanların fütursuzca sarf ettikleri hadsiz, kendini bilmez, ahlaksızca değerlendirmeler İlk Adım Şehri Samsun'a ve Onun Belediye meclisine asla yakışmamıştır. Türkiye de özü belli olmayan Meczuplar vardır. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde olması yanlıştır. ADD Samsun şubesi ve Türkiye Cumhuriyetinin emanetçileri olarak bizler; ismini dahi söylemek istemediğimiz şahsa ve zihniyete tüm hakaretlerini iade etmekle kalmıyor, lanetliyoruz. Beş yıl süresince aynı suçu yapacak mı yine takipçisi bizler olacağız" dedi.