Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Yurdu'dan kalan Kübra K., aynı yurttaki ablası ve arkadaşları ile birlikte öğle yemeği için yurdun yemekhanesinde sıraya girdi.

Kübra K., sıra kendisine geldiğinde tabldotla yemek almaya hazırlanırken, yemek ünitesinden elektrik akımına kapıldı.

Şoka giren genç kızın ablası ablası görevli öğretmenden kardeşinin hastaneye götürülmesi için ambulans çağrılmasını istedi. Ancak iddiaya göre öğretmen ambulans çağırmadı.

Bunun üzerine genç kızın ablası ve arkadaşları dolmuşla Kübra K.'yı Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan genç kız, daha sonra Samsun'da bir özel hastaneye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Kübra K.'nın durumunun iyiye gittiği belirtildi.

'ÖĞRETMEN AMBULANS ÇAĞIRMADI'

Sinop'un Boyabat İlçesi'nde yaşayan ve olayı çocuklarından öğrenen anne Seyhan K., "Benim o yurtta biri 16, biri 19 yaşında 2 çocuğum yatılı olarak kalıyor. Cumartesi günü çocuklar öğle yemeği sırasında yemekhaneye inmişler. Yemekler elektrikle ısıtılıyormuş. Orada da kaçak varmış ve bu daha önceden de biliniyormuş. Fakat yaptırılmamış. Kızımı da tabldotla yemek alırken bu kaçak akım çarpmış. Aradan bir müddet sonra çocuğum şoka girerek 'Ellerim yanıyor' diye çığlık çığlığa yerden kalkıyor. Büyük kızım yurdun nöbetçi öğretmenine durumu izah etmiş. Nöbetçi öğretmen ise ambulans çağırmak yerine çocukların dolmuşla hastaneye gitmesine izin vermiş" diyerek oalyı anlattı.

'KALP VE BÖBREKLERİ HASAR GÖRMÜŞ'

Büyük kızının kendisini araması ile olaydan haberdar olduğunu belirten Seyhan K., "Biz Boyabat'tan hemen yola çıkıp hastaneye geldik. Bizim geldiğimizde çocuk makinelere bağlıydı. Kalp ritminde bozulmalar vardı. Biz bu çocuğu burada bekletemeyiz sevk etmemiz gerekiyor, yoğun bakımda olması gerekiyor dediler. Samsun'da özel bir hastanede yer bulduk. Ambulansla çocuğumuzun sevki yapıldı. Çocuğum şu anda yoğun bakımda. Bir ara şuurunu kaybetti sonra kendine geldi. Durumu iyiye gidiyor ama kalp ve böbrekleri elektrik çarpmasından dolayı hasar görmüş" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise, "Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Velimizle irtibata da geçtik. Şu an soruşturma bitmeden kesin bir açıklama yapamayız. Fakat ihmalin söz konusu olduğu ve iddialar kesinleştiği takdirde ihmalde suçu olanlar cezalarını elbette çeker" dedi.