SES Okulları tarafından bu yıl 4.' sü düzenlenen geleneksel 19 Mayıs Gençlik Şöleni, voleybol, basketbol, futbol ve tenis karşılaşmalarıyla başladı. 12-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen şölen, birbirinden güzel ve heyecanlı müsabakalara sahne oldu. SES yüzme havuzunda okulun gençliğinden oluşan yüzücüler, farklı stillerdeki yüzme yarışmaları ve havuz oyunlarında profesyonel yüzücülere taş çıkarttı. SES Okulları Oditoryumu'nda sahnelenen İngilizce etkinliği ise ayakta alkışlandı.

Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken satranç karşılaşmalarının yanı sıra planetaryum ve astronomi sunumları, SES Okulları öğrencilerine ve özellikle çevre okullardan gelen öğrencilere yapılırken teleskoplarla güneşteki patlamalar da ilgiyle gözlendi.

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Okul Aile Birliği'nin tüm gelirinin Canik Tuzaklı İlkokulu ve Ortaokulu'na bağışlanacak 2.Bahar Şenliği'ne katılanlar gönüllerince eğlendi.

19 Mayıs Gençlik Şöleni hakkında bilgi veren Genel Müdür Yaşar Batur, ' 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız özellikle Samsunumuzda daha görkemli kutlanması gerekir düşüncesinden hareketle SES Okulları olarak bu misyonu bizler üstlendik. Profesyonel ekibimizin çalışmaları sonucunda her yönüyle müthiş bir 19 Mayıs Gençlik Şöleni daha düzenledik. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimiz ve Okul Aile Birliği'mize teşekkür ediyor, darısı yaşayacağımız diğer 19 Mayıs'lara. Yeni organizasyonlarda görüşmek üzere tüm Türk Gençliğinin ve Samsun'umuzun bayramını kutluyorum' diye konuştu.