Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda üç el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 221'e ulaştığı bildirildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda ise 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 47'ye çıktığı operasyonda, sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, iki M-16 piyade tüfeği, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir tabanca, beş el bombası, 17 Kaleşnikof şarjörü, iki tabanca şarjörü, yedi roketatar mühimmatı, 85 Biksi fişeği, bir gece görüş gözlüğü, bir telsiz, 31 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

21 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 126'ya ulaştı.

Şanlıurfa'da sınırdan yasa dışı giriş yaptığı tespit edilen iki bölücü terör örgütü PYD mensubu terörist sağ olarak yakalandı. Operasyonda iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, sekiz el bombası, iki keskin nişancı dürbünü, 12 dolu şarjör, çok miktarda mühimmat ve üç adet sırt çantası ele geçirildi.

Ağrı, Mardin, Manisa, Gaziantep ve Hakkari'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Şırnak'ta da bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan bir kişi yakalandı.

Gaziantep'te Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 5'i yabancı uyruklu 6 kişi yakalandı.