AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 21 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşen AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti teşkilatlarıyla ilgili çok önemli mesajlar verdiğini söyledi.

YENİ YÜZLER GELECEK

Kongreye Samsun'dan 28 otobüsle gittiklerini ve büyük bir heyecan yaşadıklarını kaydeden Göksel, ''998 gün sonra cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partiye gelmesinin ayrı bir önemi vardı. Biz de büyük bir onurla buna şahitlik ettik. 19 Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi değişti, Samsun'dan da milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'ın MKYK'deki görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Kongrede Cumhurbaşkanımız teşkilatların yenilenmesi, gençleşmesi ve yeniden dizayn edilmesi için önemli mesajlar verdi. Teşkilatların yenilenmesi gerekiyor. Zaten Ramazan Bayramı'ndan sonra kongre sürecimiz başlayacak. Teşkilatlarda yeni yüzlerle, daha genç insanlarla yolumuza devam edeceğiz. 2023 hedefleri öncesinde 2019 hedefimiz var. Herhangi bir seçim değil, yeni sistemde yapılacak ilk seçim olacak. Bunun için de yeniden evlere girmemiz, vatandaşla temasta bulunmamız ve ilk günkü aşkla yılmadan, yorulmadan çalışmamız lazım'' diye konuştu.

DAHA AKTİF OLMALIYIZ

AK Parti Samsun Teşkilatları'nın birbiriyle uyumlu ve başarılı kadrolardan oluştuğunu söyleyen Göksel, ''Bunu da defalarca tescil ettik. Her seçimde oyumuzu arttırıyoruz. Her defasında da bir önceki seçime göre daha çok çalışıp, daha fazla başarılı oluyoruz. Ama bu 2019'daki seçimler için yeterli değil. Daha aktif olmalıyız. Bizim bir prensibimiz var. Vatandaşla el ele yüzyüze temas edebilmek'' dedi.

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ

Samsun'a yapılan yatırımlarda AK Parti Samsun teşkilatının yön vermeye devam edeceğini belirten Göksel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Cumhurbaşkanımız kongrede şehir hastanelerine de vurgu yaptı. Şehir hastaneleri yapılacak şehirlerden bir tanesi de Samsun. Samsun'da da yapımı hemen başlayacaktır. Bizim birinci işimiz bu olacak. Samsun'un tarım, sanayi ve turizm şehri olma özellikleri var. Bunlarla ilgili yatırımları takip ediyoruz ve biten çalışmalarımızın da hayata geçmesini sağlayacağız. Şehrimizi ziyarette bulunan bakanlarımıza çalışmalarla ilgili bilgiler aktarıyoruz ve gereken tüm destekleri alıyoruz.''

Zerrin SOMUNCU